MERCEDES-BENZ: Pași către viitor

Eficiență, siguranță, fiabilitate și confort – aceștia sunt stâlpii care ghidează Mercedes-Benz în conturarea serviciilor oferite, dar, mai ales, în producția camioanelor.

Iar rezultatele se văd, inclusiv la cele mai noi modele: camionul electric eActros este, de doi ani, în teste la clienții Mercedes-Benz din Europa, iar, de anul acesta, va demara producția de serie. Pentru că s-a dovedit a fi un real succes, eActros va fi continuat de un model destinat transportului pe distanțe lungi – eActros LongHaul – un camion electric, pe baterii, ce va asigura o autonomie de aproximativ 500 de kilometri, ce corespunde unei capacități de transport de 25 de tone, așteptat să intre în producția de serie în 2024.

„Este responsabilitatea noastră de a asigura un transport sustenabil, de aceea ne poziționăm ca un partener tehnologic de încredere”, a arătat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

O altă noutate a fost prezentarea, în premieră mondială, a Mercedes-Benz GenH2, primul camion cu propulsie alternativă, cu hidrogen. Spre deosebire de eActros, care funcționează pe baterii și este mult mai potrivit pentru transportul urban de mărfuri, GenH2 asigură o autonomie de aproximativ 1.000 de kilometri, pentru o capacitate de transport de 25 de tone, fiind mai potrivit pentru transporturile lungi. Acest model va fi dat în probe clienților din Europa, pentru a fi testat, în condiții reale de transport, începând din 2023.

Siguranța – la un nou nivel

Un alt proiect major pentru Mercedes-Benz Trucks este siguranța rutieră, ce se concentrează în jurul viziunii „Zero accidente”. Și aici sunt noutăți: asistentul la viraje Sideguard Assist, care este, deja, disponibil ca dotare opțională din 2016, devine, începând din vara acestui an, un sistem activ.

„Pentru că toți cei care au urcat vreodată într-o cabină de camion știu câte unghiuri moarte există și cât de dificil poate fi să le urmărești, într-o intersecție aglomerată. De aceea, Sideguard Assist va deveni un sistem activ, care, pe lângă avertizările vizuale și sonore, va putea frâna autonom, în eventualitatea unei coliziuni cu, de exemplu, un pieton sau biciclist”, a explicat Valeriu Zaharia.

Mercedes-Benz Trucks România este un furnizor de produse și servicii integrate, menite să optimizeze exploatarea camioanelor, pentru obținerea unui TCO (cost total de operare) cât mai bun.

Amintim dintre acestea TruckStore, brandul sub care sunt comercializate camioane rulate, și Mercedes-Benz Financial Services, care pune la dispoziția clienților servicii atractive de finanțare.

Noutățile 2021

Pentru 2021, Mercedes-Benz a pregătit noutăți interesante.

Actros F poate fi, deja, comandat. Noul model de camion vine în întâmpinarea transportatorilor care își doresc aceeași calitate premium Mercedes Benz, însă pun mai mult accent pe funcționalitate și eficiență.

Dintre caracteristicile modelului, amintim:

  • Cabină lată de 2,5 m.
  • Intrare și tunel motor joase.
  • Oglinzi clasice.
  • Acces cu patru trepte în cabină.
  • Patru variante de putere, de la 330 CP, până la 530 CP.
  • Telecomandă.
  • Frână de parcare electronică.

Actros F poate fi echipat cu Multimedia Cockpit, sistem de navigație, climatizare automată și climatizare în staționare.

La capitolul siguranță, sistemul ABA 5 intră în dotarea standard. PPC și Sideguard Assist se pot adăuga opțional.

Cabina mai joasă a autovehiculului asigură o bună manevrabilitate în trafic.

Cea de-a doua noutate majoră oferită în 2021 este Actros Edition 2, o ediție limitată de numai 400 de unități, care încorporează cele mai ridicate cerințe la nivel de eficiență, confort, design și tehnologie. Este un camion al detaliilor, de la elementele de design și vopseaua specială, și până la dotările la cel mai înalt nivel: cockpit din piele, ecran special de pornire pentru displayul principal, capitonaj de înaltă calitate a ușilor, lumină ambientală în opt culori, pat cu lățime de 900 mm etc.

Aplicația TruckTraining este integrată în displayul secundar.

„Astăzi, ne putem lăuda cu cel mai ridicat nivel de tehnologizare, ceea ce face din camioanele noastre vehicule eficiente, economice, fiabile, prietenoase cu mediul, orientate spre nevoile șoferilor și proprietarilor de flote. Noul Actros, lansat în 2018, a ajuns deja în parcul a sute de companii de transport din România, iar reacția proprietarilor în urma utilizării acestui camion a fost uimitoare. Noile inovații ale Actros, dintre care amintesc Mirror Cam, Multimedia Cockpit, PPC îmbunătățit sau ABA 5 au fost îmbrățișate cu mult entuziasm și ne bucură să vedem această deschidere către nou și în România”, a precizat Catalin Barbur, sales manager Mercedes-Benz Trucks.

În ultima perioadă, segmentul de construcții a cunoscut o revigorare. Iar la acest capitol, Mercedes-Benz oferă modelul Arocs, care are o capacitate de configurare, carosare și personalizare extrem de vastă.

Serviciile post vânzare

De multe ori, acestea fac diferența când vine vorba despre rentabilitatea generală a unui camion și contribuie semnificativ la determinarea TCO.

Este recomandabilă alegerea unui pachet de servicii integrat – camion + contract de service, astfel asigurându-se predictibilitatea costurilor.

„Serviciile noastre post vânzare completează oferta colegilor de la vânzări, în același mod personalizat, pentru fiecare domeniu sau aplicație în parte. Portofoliul nostru de produse este în permanență adaptat și flexibil, astfel că fiecare contract de service sau pachet de garanție poate fi personalizat în funcție de nevoile reale ale unui transportator”, a explicat Cristian Dragan, after sales manager Trucks & Bus.

Un alt serviciu important este Service24h, care asigură remedierea defecțiunilor neașteptate, cu ajutorul unităților mobile de intervenție (4 din 5 defecțiuni pot fi reparate pe loc). Valabilitatea acestor servicii la nivel internațional este un alt aspect extrem de important.

Mercedes-Benz Trucks are, în România, o rețea extinsă de ateliere de service, 27 de parteneri la nivel național și peste 1.700 de ateliere în întreaga Europă.

TruckStore 

În România, TruckStore dispune de o suprafață de stocare a camioanelor de peste 20.000 mp, în care puteți găsi, în permanență, sute de autovehicule comerciale rulate, multibrand și din toate categoriile de vârstă, rulaj și configurații.

Vehiculele TruckStore au proveniență atât autohtonă, cât și din alte state europene, iar toate vehiculele sunt verificate.

„Vehiculele noastre beneficiază de garanția TruckStore, ce are acoperire la nivel European și presupune o intervenție minimă a utilizatorului. În funcție de vechime, rulaj, stare estetică și tehnică, cele 3 niveluri de garanție TruckStore – Gold, Silver, Bronze – pot acoperi o perioadă de până la 12 luni”, a precizat Virgil Titirișcă, TruckStore Manager.

Finanțarea și Trade-in sunt alte servicii importante oferite pentru camioanele comercializate de TruckStore.

Informații pe larg puteți obține și vizionând standul Mercedes-Benz din cadrul expoziției online ZIUA CARGO Virtual Show. Puteți face acest lucru accesând virtualzc.ro

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.