MHS Truck & Bus: Vânzări de 90 milioane euro

Cota de piață de 17% a reprezentat cea mai bună performanță a MHS Truck & Bus Group din ultimii trei ani. În 2017, Grupul a înregistrat vânzări în valoare de 90 milioane euro.

Rezultatele din 2017 au adus MHS Truck & Bus pe locul I, pentru domeniul în care activează, în topul realizat de către Camera de Comerț și Industrie a României. De asemenea, reprezentanții MHS Truck & Bus, amintesc faptul că MAN a obținut pentru a cincea oară consecutiv locul întâi în raportul TÜV pentru vehicule comerciale. În timpul testelor generale, procentul camioanelor fără defecte a crescut și mai mult față de ultima evaluare efectuată de TÜV, în 2015. Acest aspect s-a reflectat atât în activitatea de vânzări, cât și în cea de after sales.

TGX 18.460 EfficientLine3 – cel mai solicitat model

În 2017, au fost înregistrate în România 1.178 camioane MAN. Astfel, cota de piață atinsă în 2017, în ceea ce privește vehiculele comerciale grele noi MAN, a fost de 17%, aceasta reprezentând cea mai bună performanță a MHS Truck & Bus Group din ultimii trei ani. De asemenea, grupul a înregistrat, în anul precedent, vânzări în valoare de 90 milioane euro, alături de camioanele noi vândute, fiind livrate 4 autocare MAN / Neoplan și 333 unități camioane rulate.

MHS Truck & Bus Group a livrat un număr de 7 flote de camioane, dintre care cea mai mare fiind de 50 de unități. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internațional. Modelul cel mai solicitat anul trecut a fost MAN TGX 18.460 EfficientLine3, înregistrându-se, de asemenea, o creștere a cererii modelelor cu motorizare de 500 CP.

Garanție doi ani pentru piese originale

2017 a fost un an foarte bun pentru activitatea de after sales a MHS Truck & Bus Group, înregistrându-se o cifră de afaceri de 22 Milioane euro. În anul precedent, activitatea de after sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a service-urilor, susținut de campanii active pentru piesele de schimb originale MAN, o structură îmbunătățită a agențiilor de vânzări mobile, precum și programul de garanție extinsă a pieselor de schimb.

Începând cu luna mai 2017, MAN a prelungit la 24 de luni garanția pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN. Garanția este disponibilă atât la nivel european, cât și la nivel internațional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanție.

MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea sistemului de sondaj în ceea ce privește satisfacția clienților, atât pentru activitatea de vânzări, cât și pentru cea de after sales. Astfel, prin verificarea constantă a indexului de satisfacție a clienților, este garantată menținerea la cel mai înalt nivel a calității serviciilor oferite acestora. De asemenea, un alt element de garantare a calității serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group, îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfecționare din București și Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy și standardele MAN, cele două centre de perfecționare, din București și Sibiu, oferind atât cursuri teoretice, cât și cursuri orientate către activitatea practică.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul acesta a șasea generație de cursanți. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanților de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel și de a deveni specialiști în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie și vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

Și VW

În a doua jumătate a anului precedent, a fost inaugurat oficial, la Brașov, noul dealer VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group. În cadrul evenimentului, organizat în luna iunie 2017, invitații au avut posibilitatea să testeze o gamă largă de vehicule comerciale ușoare VW.

Sediul noului dealer se află în locația reprezentanței MAN din Brașov, MHS Truck Service – Brașov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât și cea de vehicule comerciale ușoare VW, aparțin dealerului MHS Truck Service din Brașov și oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi și rulate cât și servicii de After Sales.

În luna octombrie a anului trecut, au fost puse bazele unei companii de logistică din cadrul MHS Group, MHS Logistic Services. Această companie are drept scop optimizarea transportului național și internațional, precum și a administrării depozitării intermediare a pieselor de schimb necesare companiilor din cadrul MHS Holding.

Perspective pentru 2018

„În ceea ce privește anul 2018, suntem convinși că vom repeta performanța din anul precedent. În sprijinul acestei estimări stau produsele premium, foarte fiabile, precum și rețeaua de service-uri foarte bine dezvoltată și serviciile after sales de calitate superioară, pe care le oferim clienților noștri. Toate acestea constituie premisele unui rezultat foarte bun pentru anul 2018”, a declarat Michael Schmidt, președinte al MHS Truck & Bus Group.

Începând cu 2018 sistemul de monitorizare RIO este inclus în echiparea standard a noilor camioane MAN Euro 6, care vor fi livrate în Europa. Astfel MAN, pune bazele unei viitoare infrastructuri ale cărei servicii pot conecta toți utilizatorii lanțului logistic. Utilizând RIO, sistem de operare actualizat prin cloud, clienții vor putea accesa diferite informații despre flotă și vor putea utiliza o gamă largă de servicii din sectorul de transport și logistică.

În ceea ce privește transportul de călători, anul acesta va avea loc lansarea noului MAN Lion’s City, o nouă generație de autobuze urbane create pentru eficiență și confort, cu un nou design MAN. De asemenea, anul trecut, a fost lansat MAN Lion’s Coach, cu un nou lanț cinematic și cu un nou design. „Cu siguranță, bazându-ne pe noile modele MAN, activitatea noastră în domeniul transportului de persoane se va dezvolta, anul acesta” a adăugat Michael Schmidt.

Noul dealer VW vehicule comerciale, din cadrul MHS Truck & Bus Group, a fost inaugurat oficial la Brașov, în a doua parte a anului 2017.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.