Michelin Mobility Forum – Soluţii pentru reducerea cheltuielilor

Michelin România a organizat prima ediţie a Michelin Mobility Forum, intitulată „Împreună pentru economii reale“ şi dedicată identificării de soluţii de economisire în rândul companiilor din domeniul transportului.

În luna aprilie, producătorul de anvelope francez a continuat să îşi manifeste interesul faţă de industria transporturilor prin organizarea Michelin Mobility Forum. Acesta este un concept sub care vor fi desfăşurate o serie de evenimente ce îşi propun să aducă la aceeaşi masă reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mediului privat din domeniul auto, precum şi reprezentanţi mass media pentru a dezbate împreună teme de actualitate şi a identifica soluţii pentru provocările din industria auto. „Îmi doresc ca împreună cu specialişti, transportatori, autorităţi publice şi presă să avem un dialog constructiv, pentru a sprijini o industrie supusă provocărilor. Michelin investeşte permanent în soluţii inovatoare, care să ajute companiile de transport să depăşească problemele, venind în schimb cu beneficii directe pentru business-ul lor“, a declarat Arnaud Potiron, director comercial anvelope de camioane, agro şi industriale, Michelin România şi Balcani. În cadrul evenimentului au fost prezentate soluţii pentru provocările transportatorilor, din perspectiva reprezentanţilor ANPM (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului), ARTRI, IGPR – Direcţia Rutieră, ISCTR, UNTRR, Şcolii de şoferi Teo şi Michelin România.

Noua anvelopă X Line Energy

Soluţia propusă de Michelin este noua gamă de anvelope Michelin X Line Energy, a cărei eficienţă superioară privind economia de carburant, alături de alte caracteristici de performanţă, precum siguranţa şi longevitatea, satisfac nevoile companiilor de transport şi aduc soluţii reale problemelor de azi ale transportatorilor. „Noile anvelope asigură reducerea substanţială a costului total de posesie, graţie claselor de eficienţă energetică obţinute conform programului european de etichetare a anvelopelor. În plus, transportatorii nu doar economisesc carburant, ci şi beneficiază de o perioadă mai mare de exploatare a acestora, deoarece pot fi reşapate şi recanelate de mai multe ori“, a declarat Ciprian Martin, director naţional de vânzări anvelope de camion Michelin România. Într-un an, Michelin X Line Energy poate genera economii de până la 1.000 euro, două treimi provenite din economia de carburant şi o treime din longevitatea sporită. „Piaţa anvelopelor de camion este o piaţă influenţată în mod direct de evoluţia indicatorilor macroeconomici. În acelaşi timp, piaţa din România este o piaţă importantă de anvelope premium, aceasta reprezentând 45% din piaţa totală. În 2013, ne aşteptăm la o creştere moderată a pieţei de anvelope de camion, de aproximativ 2%, însă din aceasta, estimăm că segmentul de transport internaţional va înregistra cea mai mare dinamică, de aproximativ +13% până la finalul anului“, a declarat Alina Ghica, director marketing Michelin România şi Balcani. În 1992, Michelin a lansat primele anvelope capabile să diminueze consumul de carburant. Astfel, de la momentul lansării lor şi până în prezent, acestea au dus la economisirea a peste 16 miliarde de litri de carburant, în timp ce peste 41 de tone de CO2 nu au mai fost eliberate în atmosferă. Noua anvelopă Michelin X Line Energy reduce emisiile de CO2 cu 1,3 tone pe an.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.