Noi modele Combilift

Recent, producătorul irlandez de echipamente pentru depozite și operațiuni logistice a anunțat lansarea a două noi produse, încărcătorul lateral electric Combi-FSE și transportorul de cutii mobile Combi-SBT.

Combi-FSE este un încărcător electric bidirecțional pentru încărcare laterală, cu patru roți, care propune versiuni atât cu capacitate de ridicare de 5.000, cât și de 6.000 de kilograme.

Ca parte a efortului Combilift de a-și ajuta clienții să-și îndeplinească obiectivele privind operațiuni mai sustenabile, peste 60% din produsele companiei sunt, acum, electrice. Modele recente, cum ar fi Combi-XLE și, acum, noul Combi-FSE se concentrează pe aplicații grele pentru sectoare industriale precum prelucrarea lemnului, producția de oțel, de tuburi și conducte și cea a materialelor de construcții. Datorită experienței Combilift în inginerie și design, Combi-FSE oferă fiabilitate, durabilitate, putere și ușurință în întreținere, combinate, desigur, cu o operare silențioasă și fără emisii poluante, pe care din ce în ce mai muți clienți o solicită.

Combi-FSE dispune de un sistem de tracțiune inovativ

Sistemul de tracțiune patentat de pe acest nou produs joacă un rol major în asigurarea optimizării performanței modelului Combi-FSE în toate condițiile meteorologice. Senzorii de pe axa față directoare, conectați la sistemul inovativ de control electronic al tracțiunii le permit celor două motoare independente de 15 kW de pe puntea spate să fie controlate individual, viteza fiecărei roți fiind guvernată de unghiul de direcție al roților din față, pentru a oferi un grad de control mai bun operatorului, o rază mai bună de bracaj și uzură redusă a pneurilor. Această nouă tehnologie, combinată cu frânarea regenerativă (care recuperează energia cinetică a încărcătorului din timpul decelerării, aceasta putând fi folosită pentru reîncărcarea bateriilor, pentru extinderea vieții acestora), face ca acest sistem să fie cel mai avansat din portofoliul Combilift.

Suprafețele vitrate generoase ale cabinei, în special parbrizul din tavan în podea, permite operatorului o vizibilitate excelentă asupra încărcăturii, a echipamentului și a împrejurimilor. Efortul considerabil pentru a asigura o vizibilitate optimă a presupus montarea bateriilor sub podea, în partea posterioară, între motoarele electrice – ceea ce oferă o vedere neobstrucționată către spate, la mersul în marșarier. Poziția acestora permite, de asemenea, o demontare ușoară a bateriilor.

Mentenanța este menținută la minimum, datorită unor elemente cheie precum schimbarea rapidă a bateriilor pentru lucrul în ture, puncte de gresare centralizate în partea frontală și cea posterioară a platformei de încărcare și panouri demontabile pentru un acces facil la compartimentul motorului.

Nou pentru industria betonului – Combi-SBT

Transportorul de cutii mobile Combi-SBT poate transporta o varietate largă de containere și cutii mobile, de la cele standard, la cele destinate transportului panourilor din beton. Cu o capacitate maximă de ridicare de 50.000 kg, echipamentul este disponibil cu motor diesel sau GPL. Echipamentul are un design cu 3 axe și 6 roți, pentru un centru de greutate mai jos. Roțile din spate sunt propulsate hidrostatic și sunt directoare cu control din partea din față, asigurând o manevrabilitate excelentă.

O pereche de platforme de ridicare susțin încărcătura în timpul transportului, acestea fiind controlate din cabină, ceea ce garantează faptul că operatorul se află într-o poziție sigură, atunci când încărcătura este urcată și coborâtă. Platformele pot fi, de asemenea, urcate și coborâte independent, permițând echipamentului să ridice cutii mobile care nu sunt la nivelul solului. Platforma frontală este echipată cu ghidaje care îndeplinesc prevederile standardului ISO pentru colțuri, iar platforma din spate nu dispune de ghidaje. Acest lucru permite o încărcare fără efort a cutiei mobile, având în vedere faptul că operatorul trebuie să alinieze doar 2 ghidaje, care, dacă sunt în poziție corectă, garantează faptul că și platforma din spate este în poziție corectă de ridicare.

Siguranță și vizibilitate

În termenii siguranței și vizibilității, Combi-SBT oferă numeroase avantaje comparativ cu un echipament cu trailer, cu încărcătura în spatele șoferului. Cabina este montată la 90 de grade și descentrată față de încărcătură, ceea ce oferă o vizibilitate de 360 de grade și linie vizuală către toate zonele echipamentului. Cu adăugarea oglinzilor și a unei camere retrovizoare, nu există unghiuri moarte, ceea ce permite poziționarea echipamentului sub cutia mobilă rapid, ușor și în siguranță. Operatorul poate, de asemenea, să completeze un ciclu de lucru fără să coboare din cabină.

La cererea clienților…

Dezvoltarea modelului Combi-SBT a fost, în parte, condusă de către clienți, la fel ca în cazul multor alte produse Combilift. Un producător major de panouri prefabricate din beton și-a proiectat fabrica pentru niveluri înalte de producție, dar numărul panourilor terminate depozitate pe podeaua fabricii încetinea producția și reducea gradul de siguranță la locul de muncă. Acesta a contactat Combilift, pentru a vedea dacă poate veni cu o soluție pentru o mutare rapidă a produselor, care să poată ridica panourile pe dedesubt și care să poată opera în spații înguste.

Combi-SBT a fost răspunsul la această problemă. Timpul dintre ciclurile de turnare a fost redus, iar fluxul de lucru a crescut cu 50-70 de loturi pe zi. Combinația utilizată anterior, de tractor cu remorcă, necesita efortul a două persoane timp de 15 minute per încărcătură, în timp ce acum este o treabă de două minute, pentru o persoană. Combi-SBT poate fi condus în marșarier până sub cutia mobilă și ridică rapid produsul de la pământ în poziție de transport. Designul cu 3 axe permite, de asemenea, o operare facilă în zone cu pietriș compactat, unde nu poate fi garantată o suprafață uniformă.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.