Noua Serie C de la New HollandLa expozitia de la Samoter de la inceputul acestui an, cei de la New Holland si-au lansat noua Serie C de excavatoare pe senile.

Au fost prezentate doua modele din noua serie C, E265C si E305C, cu o greutate operationala cuprinsa intre 27 si 31 t, ce duc productivitatea dar si performantele la un alt nivel.

Inovatiile noii serii C

Noile motoare cu tehnologie Tier 4 ofera mai multa putere si o imbunatatire de pana la 10% in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil. Totodata, avem si un nou sistem hidraulic care isi pune si el amprenta asupra productivitatii, reusind sa creasca nivelul acesteia cu pana la 10%. Un alt element de noutate este cabina ce are sistemul de protectie ROPS/FOPS, dar si un grad mai ridicat de confort gratie noilor joystick-uri de comanda. Nici sasiul nu a scapat de modificari, acesta fiind ranforsat pentru a-i creste fiabilitatea.

Caracteristicile noii tehnologii Tier 4

Cele doua noi modele ofera o combinatie intre tehnologia SCR si noul motor, dezvoltata de FPT Industrial, si care se poate traduce ca un sistem de post tratare a gazelor ce descompune noxele in azot si apa printr-o reactie chimica, folosindu-se AdBlue. Procesul de ardere a fost optimizat astfel incat sa nu fie nevoie si de montarea unui filtru de particule. Rata medie a consumului de AdBlue este de 5% din combustibil, astfel incat rezervorul de AdBlue trebuie umplut cam la 4-5 plinuri ale rezervorului de combustibil. in cabina exista un avertizor acustic si unul vizual, pe noul display color prin care operatorul utilajului poate fi anuntat cand nivelul de AdBlue scade. Tehnologia SCR optimizeaza procesul de combustie pentru eficienta maxima, permitand motorului sa optimizeze ceea ce face el cel mai bine, sa genereze putere.

Sistemul hidraulic

Reproiectarea sistemului hidraulic a cuprins pompele principale, bobina solenoid si supapele, fapt care a crescut semnificativ manevrabilitatea utilajului precum si eficienta hidraulica. Noul sistem foloseste pompa hidraulica 100% in toate aplicatiile si minimizeaza pierderile datorate frecarii dar si scaderilor de presiune, rezultand o productivitate mai mare. Randamentul hidraulic ridicat impreuna cu noile motoare cresc productivitatea cu pana la 10% in termeni de metri cubi pe ora. Introducerea unui nou mod de functionare, ECO, imbunatateste si mai mult economia de combustibil, cu 10% comparativ cu seria B.

Noua cabina Evo

Aceasta cabina a primit o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste ergonomia si controlul, un display color si un joystick mai receptiv. Noile amortizoare de cabina reduc vibratiile cu 30% in timpul mersului si cu 50% in timpul utilizarii efective. si izolarea fonica este una de exceptie, confortul operatorului fiind mult imbunatatit. Datorita noii forme a geamului de pe partea dreapta a cabinei si a camerei montate in spate, vizibilitatea nu reprezinta vreo problema pentru noua Serie C. Cele doua noi modele din aceasta serie sunt disponibile intr-o varietate de configuratii, cu protectii si ranforsari, pregatite de aplicatii de cariera sau demolari.

E265C/E305C

Tehnologie Tier 4: SCR/SCR

Putere: 193/207 CP

Greutate operationala: 27.900/31.600 kg

Capacitatea cupei: 0,58-1,40/0,60-1,65 mc

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.