NOUL IVECO DAILY: Maturitate deplină, la 40 de ani

Iveco Daily este unul dintre cele mai longevive și mai apreciate modele de vehicule utilitare de pe piața europeană, și nu numai. Cu o istorie de peste 40 de ani și cu mai multe generații, vehiculul face parte din galeria de legende ale transporturilor. Lansat la începutul lunii aprilie, noul Daily stabilește noi standarde în ceea ce privește experiența la bordul vehiculului și cea de conducere și face pași importanți spre rularea autonomă.

Noul vehicul Daily duce conectivitatea la un nou nivel, deblocând o lume a serviciilor personalizate, adaptate la utilizarea reală a vehiculului de către client, pentru a oferi o soluție completă de transport care va schimba modul în care își îndeplinește cerințele de transport.

Noul Daily este primul vehicul din segmentul său care respectă standardele de emisii Euro 6D/Temp, oferind durabilitate, precum și mai multă putere și economie de combustibil, în beneficiul profitabilității clienților.

Conducere asistată și siguranță sporită

Noul Daily introduce o gamă extinsă de sisteme avansate de asistență a șoferilor (Advanced Driver Assistance Systems), care permit conducătorului auto să se concentreze asupra muncii sale, ceea ce necesită un grad sporit de rezolvare a unor sarcini multiple și sporește siguranța acestuia.

  • Sistemul avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Braking System) și City Brake PRO previn coliziunile la viteze mai mici de 50 km/h și atenuează impactul la viteze mai mari. Detectează în mod autonom potențialul de coliziune și frânează în mod corespunzător dacă șoferul nu intervine, oferind siguranță acestuia. City Brake PRO funcționează pentru a preveni accidentele chiar și atunci când vehiculul este condus cu viteză de 5 km/h.
  • Queue Assist controlează pornirile și opririle, eliminând stresul ș Noul vehicul Daily este primul vehicul de 7,2 tone care oferă
  • Controlul de croazieră adaptabil (Adaptive Cruise Control), în combinație cu sistemul Queue Assist, menține viteza setată și distanța de siguranță față de vehiculul din față, în timp ce asistența proactivă de menținere a benzii (ProActive Lane Keeping Assist) oferă suport activ pentru direcț
  • Asistența de vânt lateral (Crosswind Assist) ajută șoferul să mențină stabilitatea vehiculului pe banda corespunzătoare.
  • Frâna electrică de parcare (Electric Parking Brake) se cuplează automat atunci când autovehiculul este parcat și se decuplează atunci când șoferul este pregătit să se îndepărteze.
  • Noile faruri cu LED au un fascicul mult mai clar, care luminează mai departe, îmbunătățind vizibilitatea și percepția obstacolelor cu 15%, sporind astfel siguranța în condiții de iluminare scăzută.
  • City mode îmbunătățește servo-direcția, reducând astfel efortul de rotire a volanului cu până la 70%, ceea ce ușurează manevrarea pe străzile din oraș.
  • Controlul coborârii (Hill Descent Control) îi ajută să coboare încet și în siguranță pe pantele lungi și abrupte.
  • Tracțiunea suplimentară (Traction Plus) oferă o aderență fermă pe suprafețe alunecoase, cum ar fi nisip, noroi sau zăpadă.

O lume a unor noi servicii

Conectivitatea noului Daily aduce vehiculul în contact direct cu centrul de control Iveco, furnizând date în timp real. Acest lucru permite maximizarea timpului de funcționare a vehiculului, efectuând diagnostice proactive și întreprinzând acțiuni preventive, planificând întreținerea și intervențiile de service în mod eficient pentru a optimiza numărul de vizite la atelier, minimizând astfel întreruperile.

În plus, serviciul de asistență la distanță face posibilă efectuarea de schimbări de seturi de date, sesiuni de diagnosticare și chiar încărcări de software de la distanță (Over The Air), evitând opririle la atelierul dealerului.

Portalul MyDaily, accesibil și prin intermediul unei aplicații cu același nume, permite proprietarilor de vehicule să își monitorizeze vehiculul de pe computerul lor sau de pe dispozitivul mobil. Aceștia pot analiza performanța și consumul de carburant, precum și stilul de conducere al șoferului. Daily va trimite, de asemenea, rapoarte inteligente periodice despre parametrii cheie ai vehiculului, cu sugestii privind îmbunătățirea stilului de conducere pentru a economisi combustibil. De asemenea, clienții pot planifica intervențiile de mentenanță, pentru o eficiență maximizată.

Noul Daily oferă gestionarea flotei prin intermediul Verizon Connect, o soluție care îi va ajuta să reducă cheltuielile flotei printr-o navigare mai bună, vizibilitate a flotei, diagnosticare avansată a motorului și raportarea în timp real a kilometrajului. Clienții care au deja propriul sistem de gestionare a flotelor pot primi toate datele referitoare la noul Daily prin intermediul interfeței API Web.

Motoare optimizate

Motorul F1A de 2,3 litri este disponibil atât în omologare light, cât și în heavy-duty, cu puteri nominale cuprinse între 116 și 156 CP.

Motorul F1C de 3,0 litri, de sarcină mare, oferă trei puteri nominale, cu o performanță sporită de la 160 la 210 CP, precum și versiunea Natural Power alimentată cu gaz natural comprimat.

Noul vehicul Daily se află încă o dată în frunte în ceea ce privește durabilitatea, fiind primul vehicul din segmentul său care respectă standardele de emisii Euro 6D/Temp (WLTP & RDE) și Euro VI D.

Noul vehicul Daily iese în evidență prin economia de combustibil, realizată printr-o serie de caracteristici, pornind de la sistemul Start & Stop, disponibil acum ca standard pentru toate modelele care rulează motorul F1A de 2,3 litri, inclusiv pentru Daily Hi-Matic. Noua turbină cu geometrie variabilă controlată electronic nu este doar mai receptivă în condiții tranzitorii, ci și mai eficientă. În plus, anvelopele de clasă A cu rulare redusă Super Eco, proiectate special pentru vehiculul Daily și noul alternator 220A (12V), contribuie la eficiența zilnică a consumului de combustibil.

Viață la bord îmbunătățită

Întregul sistem de direcție a fost reproiectat, astfel încât șoferul să poată efectua ajustări axiale și unghiulare ale volanului pentru a stabili o poziție perfectă de conducere. Volanul multifuncțional, mai mic, din piele, oferă o gamă largă de comenzi la îndemână și lasă mai mult spațiu pentru picioare. De asemenea, vehiculul Daily oferă un nou sistem de servo-direcție, foarte precis, care reacționează imediat la comenzile șoferului, minimizează vibrațiile și compensează dezechilibrele cauzate de schimbarea direcției și de roți, oferind o experiență de conducere fără probleme și un sentiment de stabilitate și control.

Noul grup de instrumente are un afișaj color TFT de înaltă rezoluție, care oferă o interfață foarte intuitivă și prietenoasă, beneficiind de toate setările și funcționalitățile cheie ale vehiculelor.

Noul sistem de informare Hi-Connect cu recunoaștere vocală îi permite șoferului să conecteze dispozitivul mobil cu Apple CarPlay și Android Auto și să utilizeze aplicațiile acestora în condiții de siguranță în timpul conducerii. Dispune de un ecran de 7”, radio DAB, afișaj pentru camera din spate și sistem de navigație TomTom pentru autoturisme și camioane și sistemul de evaluare a stilului de conducere Iveco, care oferă sfaturi în timp real.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.