OMV PETROM. EVENIMENT PENTRU TRANSPORTATORII PARTENERI: Conducere preventivă și evaluare în trafic

Comportamentul responsabil și cunoașterea noțiunilor de siguranță la volan ne pot salva de la un incident nedorit. De aceea, este indicat să ni le reamintim, cu orice ocazie. Este contextul în care OMV Petrom a organizat, recent, un eveniment de conducere preventivă și evaluare în trafic pentru partenerii care furnizează servicii de transport carburanți și produse petroliere.

Piloții Napoca Rally Team au prezentat, în cadrul evenimentului, principiile de conducere preventivă și importanța unui comportament în trafic adecvat și adaptat la condițiile de drum. De asemenea, a avut loc și o sesiune de evaluare a șoferilor în trafic, de către instructori acreditați commentary driving. Este vorba despre o metodă pentru dezvoltarea obiceiului/comportamentului de conducere preventivă, ce presupune înțelegerea de către șofer a abilităților importante pentru conducere defensivă, conștientizarea acestora și, apoi, aplicarea lor la volan, în trafic.

Situații concrete din trafic. Recomandări de la specialiști

Reprezentanți ai companiilor Treiro, Romstyl, Transpeco, Bitum Truck, contractori de transport carburanți & produse petroliere ai OMV Petrom, au participat la sesiunile teoretice și demonstrative de condus preventiv puse în practică de piloții echipei de raliu Napoca Rally și au avut ocazia să învețe ceva nou și să experimenteze la fața locului cele învățate.

Șoferii profesioniști participanți au considerat extrem de oportună inițiativa, apreciind, în special, prezentarea unor clipuri video cu diverse accidente surprinse pe camere de bord sau supraveghere și explicațiile despre cauze, împrejurări și despre cum puteau fi evitate. Totodată, au considerat foarte utile discuțiile pe care le-au avut, pe traseu, cu instructorii, observațiile pe care aceștia le-au făcut în legătură cu stilul de conducere, atenția distributivă și sfaturile pe care le-au primit și de care vor ține cont.

Evenimentele vor continua

„Ne dorim să continuăm seria unor astfel de cursuri, pentru că siguranța este o prioritate în activitatea noastră și folosim orice ocazie pentru a promova comportamente preventive, atât în rândul angajaților noștri, cât și în rândul partenerilor noștri”, a declarat Adrian Nicolaescu, director Planificare și Optimizare Rafinărie, Aprovizionare și Logistică Est.

Siguranța contează pentru noi toți!

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.