OPEL. Zafira-e Life. Pentru călătorii în lux și confort

Producătorul german Opel propune celor ce adoră plimbările, dar totodată și confortul, e-voluția unui van într-un lounge pe patru roți, modelul Zafira-e Life, complet electric.

Noul Zafira-e Life este un autovehicul premium, destinat transportului de persoane, cu eficiența unui autovehicul complet electric. Sunt disponibile trei variante de lungime și două opțiuni pentru baterie, pentru o autonomie de 330 km, o combinație de confort și costuri de exploatare atractive.

Pe cât este de elegantă, pe atât este de sigură, datorită numeroaselor sisteme avansate de asistență pentru șofer, dintre care enumerăm Asistentul activ pentru menținerea benzii de circulație, Avertizarea în situații de somnolență, Head-Up Display, camera video frontală și camera video pentru marșarier cu vedere la 180 de grade, precum și farurile adaptive cu xenon.

Flexibilitate adaptată vremurilor

Inginerii germani au prezentat Zafira-e Life ca cel mai adaptabil și agil autovehicul premium, complet electric, pentru transportul de persoane, disponibil cu trei ampatamente diferite, care să corespundă tuturor nevoilor – de la dimensiuni compacte, de 4,6 m, la dimensiuni generoase, de 5,3 m.

Având o capacitate de transport de până la 9 locuri, noul Zafira-e Life poate fi configurat cu precizie, pentru a îndeplini cerințele fiecărei activități și nevoile generale ale afacerii fiecăruia.

Cel de-al doilea și cel de-al treilea rând de scaune pot glisa în față sau în spate, pentru a crește spațiul destinat picioarelor, scaunele putând fi aranjate cu ușurință, astfel încât pasagerii să poată calatori față în față.

Habitaclul noului model Zafira-e Life este un mediu spațios, potrivit și pentru afaceri, cu confort specific clasei business. Soluțiile de configurare a scaunelor acoperă toate nevoile, fiind disponibile configurații pentru până la 9 persoane plus bagaje.

Digitalizat și confortabil

Mulțumită sistemului e-INFO, noul panou special de instrumente de bord oferă șoferului o reprezentare grafică intuitivă și practică a consumului de energie, autonomiei și încărcării în timp real, astfel încât acesta să își poată planifica toate deplasările din ziua respectivă, cu încredere și precizie.

Funcția de monitorizare a datelor autovehiculului a noului Zafira-e Life folosește senzori sofisticați și sisteme integrate, pentru a furniza o prezentare detaliată a fiecărei călătorii, pentru a estima autonomia, condițiile de drum și costul energiei, pentru o utilizare cât mai eficientă posibil.

Interiorul include infotainment și conectivitate, prin ecranul tactil de 7 inch și Multimedia Navi (opțional), cu servicii de navigație în timp real. Șoferul și pasagerii pot accesa și reda toate fișierele audio și conținutul de pe smartphone, cu Android Auto sau Apple CarPlay.

Latura electrică

Sistemul de propulsie complet electric, cu emisii zero, care echipează noul Zafira-e Life este alimentat de o baterie litiu-ion puternică, de 75 kWh, care asigură o autonomie cuprinsă între 230 și 330 km.

Celulele cu densitate de energie mare, gestionare avansată a căldurii și integrare echilibrată în șasiu, nu asigură doar o durată de exploatare îndelungată și o autonomie fiabilă, ci și un centru de gravitate coborât, pentru conducere stabilă și echilibrată.

Pe durata deplasării, nivelul de zgomot este unul redus, asigurând o deplasare silențioasă, relaxantă și extrem de confortabilă. Indiferent dacă pasagerii vor să vorbească sau să își audă gândurile, cabina noului Zafira-e Life este o oază de liniște pe șosea. Potrivit pentru preluarea și debarcarea pasagerilor în zonele rezidențiale.

Noul Zafira-e Life se deplasează lin – nu doar pentru confortul pasagerilor, ci și pentru maximizarea eficienței energetice. 

În timpul conducerii, imediat ce accelerația este eliberată, sistemul de frânare regenerativă preia energia cinetică din timpul frânării și o utilizează pentru creșterea autonomiei.

Cu setarea la nivel maxim (modul B), se pot efectua majoritatea deplasărilor scurte fără a utiliza frânele tradiționale, reducând, în acest fel, nivelul de uzură și costurile de întreținere asociate.

Încărcare și garanție

Capacitatea de încărcare rapidă a noului Zafira-e Life face ca pasagerii să fie nevoiți niciodată să aștepte. Bateria de 75 kWh, cu densitate de energie mare, necesită doar 30 de minute pentru a se încărca la 80% din autonomia optimă, folosind orice încărcător public de 100 kW.

Încărcarea la bord sau la domiciliu asigură, în mod confortabil, autonomia maximă peste noapte sau între deplasări, făcând din noul Zafira-e Life autovehiculul de transport potrivit, fără emisii, simplu și eficient din punctul de vedere al costurilor.

Producătorul acordă garanție de 8 ani pentru baterie sau 160.000 km pentru cel puțin 70% din capacitatea de încărcare originală, după această perioadă sau distanță. Certificatul de capacitate a bateriei confirmă capacitatea de încărcare a bateriei și facilitează procesul de revânzare.

Producătorul are în portofoliu și contracte de service Opel FlexCare, care pot oferi clienților asistență profesională specifică autovehiculelor electrice.

BUSINESS EDITION

 • Jante oțel 16 inch
 • Multimedia
 • 9 locuri
 • Aer condiționat

EDITION

 • Jante oțel 17 inch
 • Multimedia
 • 8 locuri
 • Aer condiționat automat, cu două zone

BUSINESS ELEGANCE

 • Jante aliaj 17 inch (bicolour, diamond cut)
 • Multimedia Navi
 • 6 locuri VIP
 • Scaune cu masaj pentru șofer și pasagerul față

ELEGANCE

 • Jante aliaj 17 inch (bicolour, diamond cut)
 • Multimedia Navi
 • Uși laterale culisante electric
 • Plafon panoramic

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.