OPTIFUEL CHALLENGE 2017: Se caută finaliști!

Cea de-a patra ediție a Optifuel Challenge, o competiție de conducere economică organizată de către Renault Trucks, este pe punctul de a începe. În total, peste 2.500 de șoferi din întreaga lume vor concura în țările lor de origine, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel, cu motor de 13 l.

Cel mai bun șofer din fiecare țară, cel care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială, va participa la marea finală internațională, în toamna anului 2017.

Reducerea consumului de combustibil nu depinde numai de camion, ci și de șofer, așa cum o demonstrează competiția Renault Trucks Optifuel Challenge. Aceasta răsplătește cel mai economic șofer, o dată la doi ani, începând din 2012. Peste 2.500 de șoferi din 31 de țări vor concura la volanul unui Renault Trucks T. O caravană de 10 camioane Renault Trucks T480 Optifuel va traversa șoselele europene, începând cu luna aprilie 2017.

Aceste vehicule se laudă cu cele mai recente inovații, proiectate pentru reducerea consumului de combustibil. Ele sunt echipate cu elemente aerodinamice, cum ar fi deflectoarele de acoperiș, cele laterale, elementele laterale de natură să reducă frecarea și extensiile acestora.

Camioanele sunt propulsate de motoare de 13 l, Euro 6 Etapa C, cu sistem de injecție common-rail, echipate cu sistem power mode override, sistem eco-cruise control cu Optiroll (control al mersului din interție), cu compresor de aer dezactivabil, cu pompă de direcție cu debit variabil și cu o funcție automată de oprire a motorului.

Această cea mai recentă generație de camioane este dotată, de asemenea, cu regulator predictiv de viteză Optvision, care utilizează o conexiune GPS pentru adaptarea schimbărilor de treaptă de viteză, a accelerației și a vitezei, în conformitate cu topografia traseului. Această gamă impresionantă de echipamente va crește și mai mult profitabilitatea unei companii de transport.

După o serie de etape de preselecție, cei mai buni eco-șoferi din fiecare țară se vor confrunta în cadrul finalelor naționale. Cel mai bun șofer economic din fiecare țară va participa, apoi, în marea finală internațională Optifuel Challenge, în octombrie 2017.

Etapele de preselecție: start în aprilie 2017

Fiecare țară care participă în Optifuel Challenge susține etape de preselecție. În România, acestea se vor desfășura din aprilie până în iunie 2017, consecutiv, la centrele service Renault Trucks din următoarele orașe: Cluj, Oradea, București, Bacău/Iași, Buzău, Pitești, Timișoara, Constanța, iar cei mai economici șoferi vor fi selectați prin intermediul aplicației Optifleet. Startul competiției va fi dat la Cluj, urmat de Oradea.

Șoferii participanți vor fi evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum de combustibil și de timpul parcurs. Instrumentul Optifleet evaluează aptitudinile individuale de conducere și modul de utilizare a camionului, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Acest sistem măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale: anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână), folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă), timp petrecut la ralanti.

Cei mai buni șoferi vor fi aleși pentru finala națională, care, în România, se va desfășura la începutul lunii iulie.

Octombrie 2017: finala internațională

Cei mai economici șoferi din fiecare dintre cele 31 de țări participante la competiție se vor confrunta în cadrul marii finale internaționale din octombrie 2017. Finala va fi divizată în două părți: întâi, participanții vor răspunde la un chestionar care le va testa cunoștințele din domeniul conducerii economice, urmat de un test de conducere, pe șosea, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel, care va dura aproximativ 40 de minute. Câștigător va fi desemnat șoferul care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială. Acesta va primi un voucher în valoare de 6.000 de euro, iar compania pe care o reprezintă un camion RENAULT TRUCKS T480 13L Optifuel.

Înscriere concurs şi regulament

Înscrierile la concurs se fac cronologic, în funcţie de oraşul în care se desfășoară competiția, în baza unui formular, care poate fi descărcat de pe site-ul Renault Trucks, care trebuie completat electronic şi trimis la adresa de email: renault-trucks@freecomm.ro. După primirea formularului, reprezentanții Renault vor lua legătura cu candidatul, pentru a-i comunica ziua şi ora de concurs. Numărul de contact pentru mai multe informaţii referitor la înscriere este 0757 038 785.

Premiile Optifuel Challenge 2017 – Finala internațională

Locul 1

Şofer: Un voucher de €6.000

Companie: Un RENAULT TRUCKS T480 13L Optifuel

Echipă: Experienţa RENAULT TRUCKS, în cadrul unei călătorii la Lyon.

Locul al 2-lea

Şofer: Un voucher de €2.000

Companie: Un voucher de €5.000, pentru utilizare în reţeaua RENAULT TRUCKS

Echipă: Experienţa RENAULT TRUCKS, în cadrul unei călătorii la Lyon

Locul al 3-lea

Şofer: Un voucher de €1.000

Companie: Un voucher de €2.500, pentru utilizare în reţeaua RENAULT TRUCKS

Echipă: Experienţa RENAULT TRUCKS, în cadrul unei călătorii la Lyon

Cele 31 de țări participante

Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Chile, Croația, Elveția, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Tunisia, Ucraina și Ungaria

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.