PARTENERIAT UNTRR-LUTZ ASSEKURANZ: Riscul de HAVARIE-GROSSE

… Când apare? Ce soluții au la îndemână transportatorii rutieri? În fiecare an, un număr mare de nave suferă accidente în largul mării; tragediile cele mai mari sunt raportate în mass-media.

Cauzele accidentelor maritime sunt multiple: incendii, neîndemânare în manevrare, furtună pe mare, pătrundere de apă etc. Iar atunci când comandantul navei dispune, operațiunile de salvare sunt efectuate în cadrul unei așa-numite „Havarie-Grosse”.

Aceasta este definită atunci când, din cauza unor circumstanțe excepționale, daunele sau costurile sunt acceptate, în mod deliberat, pentru a salva nava și încărcătura de un pericol comun. Foarte adesea, acest lucru implică pierderi, cauzate de sacrificarea bunurilor/vehiculelor, precum și costuri de remorcare a navei.

Costuri suportate de toate părțile

Aceste costuri de salvare sunt, apoi, imputate tuturor părților implicate în transportul maritim, proporțional cu bunurile salvate (vehicule, mărfuri etc.) – adică și transportatorilor care se află pe navă. De obicei, proprietarii de nave își exercită dreptul de retenție asupra bunurilor salvate, după salvare, adică le rețin până când partea respectivă își plătește partea sa din Havarie-Grosse sau oferă o garanție (de exemplu, sub forma unei polițe de asigurare) pentru plata ulterioară.

Fie că este vorba de asigurarea transportului de mărfuri, de asigurarea de răspundere civilă în domeniul transporturilor, sau de asigurarea casco pentru transporturi – acoperirea de asigurare oferită de Lutz Assekuranz oferă exact aceste garanții sau contribuții Havarie-Grosse, în cadrul condițiilor de asigurare respective.

Protejați

Astfel, dacă modalitățile poliței sunt aplicate corect, transportatorii asigurați prin Lutz Assekuranz vor avea vehiculul și încărcătura eliberate rapid, după sosirea în port, și își pot continua imediat călătoria către următoarea destinație. Astfel, daunele cauzate de întârzieri și daunele proprii ale transportatorului (costurile de exploatare a vehiculului blocat, cum ar fi asigurarea vehiculului, inspecția anuală etc.; salariul și costurile auxiliare ale șoferului blocat etc.) sunt reduse la minimum sau evitate complet.

Potențialii cumpărători de mărfuri, în beneficiul cărora a fost încheiată o poliță de asigurare pentru transportul de mărfuri la Lutz Assekuranz, sunt, de asemenea, mulțumiți – deoarece marfa lor este, de obicei, eliberată imediat și poate fi transportată mai departe, datorită despăgubirii condiționate.

Permiteți-ne să vă consiliem!

Dacă aveți întrebări pe această temă, specialiștii de la UNTRR și Lutz Assekuranz vor fi bucuroși să vă ajute, în orice moment. Puteți să îi contactați la adresa office@untrr.ro sau telefon 021.336.77.88.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.