Pași pentru un mediu mai curat

Forumul pentru un Transport Durabil 2021 reunește liderii mondiali, pentru a ușura trecerea la un sistem de transport fără carburanți fosili.

La finalul lunii mai, Scania a organizat cel de-al treilea Forum pentru Transport Durabil, anul acesta, sub forma unei transmisii live din Stockholm. Evenimentul reunește lideri influenți și factori de decizie, figuri marcante din zona mediului de afaceri, antreprenori, filantropi și campioni în lupta împotriva încălzirii globale.

Sectorul transporturilor reprezintă o pondere semnificativă a emisiilor globale de CO2. Odată cu urbanizarea și dezvoltarea socială și economică, crește nevoia de a transporta oameni și mărfuri. Nu în ultimul rând, în timpul pandemiei, a devenit clar că transportul este esențial vieții unei societăți funcționale și este evident că progresul în ecosistemul de transport va contribui la atingerea multor obiective de dezvoltare durabilă.

„Scania a luat decizia de a fi un lider activ, în trecerea către sustenabilitate, în industria transporturilor. Putem realiza această schimbare împreună. Pentru a accelera ritmul, adunăm liderii și factorii de decizie la Forumul privind Transportul Durabil, pentru a discuta și dezbate trecerea la transportul sustenabil”, a spus Christian Levin, președintele și CEO-ul Scania.

Forumul se concentrează pe discuțiile despre colaborarea necesară acum în ecosistemul de transport, precum și pe politicile necesare pentru a accelera schimbările de impact, în următorul deceniu.

„La Scania, vom continua să modelăm o lume a mobilității care este mai bună pentru afaceri, societate și mediu. În urmă cu un an, am devenit prima companie din sectorul nostru care a publicat obiective de reducere a carbonului bazate pe știință. Cu angajamentul nostru neclintit, sperăm să îi inspirăm și să îi provocăm pe ceilalți din ecosistemul mai larg de transport să ni se alăture în misiunea noastră, pentru a atinge obiectivul acordului de la Paris”, a arătat Christian Levin.

 

Victorie la „Green Truck”

 

O recunoaștere a eforturilor Scania pentru protejarea mediului o reprezintă și câștigarea, în luna iunie, a titlului de „Green Truck”, în Germania. Este al cincilea an consecutiv în care constructorul suedez câștigă acest concurs, ce presupune o testare riguroasă, organizată de două reviste germane.

„Câștigarea acestui test cinci ani la rând este o performanță care nu ar fi putut fi posibilă fără munca asiduă depusă de-a lungul anilor, dar pe care, totuși, am reușit să o îndeplinim. Vedem acest titlu ca pe o dovadă finală a modului în care tehnologia propulsorului Scania sprijină clienții noștri în eforturile lor constante de a atinge cea mai bună economie totală de funcționare”, au declarat reprezentanții Scania.

„Green Truck” este organizat de revistele germane TRUCKER și Verkehrs-Rundschau. Organizatorii au estimat o masă brută de 32 de tone și o putere de până la 430 CP pentru camioanele care au parcurs pista de testare de 342,8 km, la nord de München.

Anul acesta, Scania a intrat în competiție cu un R410, care a reușit să obțină un rezultat impresionant: consumul mediu al camionului a fost măsurat la 23,53 litri la 100 km, iar, pe lângă acest rezultat, Scania a reușit să obțină și viteza medie cea mai mare, atingând 80,6 km/h. Această performanță din partea Scania R410 a fost obținută pe un teren destul de provocator, cu dealuri abrupte.

Testarea este riguros monitorizată și are loc pe drumurile publice, cu o combinație între autostrăzi și drumuri rurale. Condițiile care pot influența rezultatele, cum ar fi traficul și vremea, sunt compensate prin utilizarea unui camion de referință. Toate camioanele participante au aceeași marcă de anvelope, cu aceeași uzură și presiune.

„Deși electrificarea este aproape, avem nevoie de cele mai eficiente motoare cu ardere pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris, aspect pentru care Scania militează”, au afirmat reprezentanții Scania.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.