Patronatele au nevoie de sustinere reala


Rezultatele intrebarii lunii iulie scot in evidenta o realitate deloc fa­vo­rabila patronatelor. Din pacate, cei mai multi dintre reprezentantii breslei transporturilor dau un vot de nein­cre­dere patronatelor. 73% din ras­pun­surile la intrebarea „Sunteti mem­bru intr-un patronat?“ au fost ne­ga­tive, iar comentariul „Nu sunt in nici un patronat, dar nici nu cred ca m-ar ajuta cu ceva…“ inregistrat pe site-ul nostru este elocvent pentru o mare parte a carausilor. Este, insa, atitudinea corecta? Mai poti spera sa schimbi ceva, chiar si intr-un viitor indepartat, daca nu dai nici o sansa pa­tronatelor? Sa faci parte dintr-un patronat si sa iti spui, prin intermediul lor, punctul de vedere in procesul le­gislativ este astazi chiar o atitudine co­recta din punct de vedere civic. Membrii activi sunt cei care confera, in fond, credibilitatea si forta celor care intra in dialog cu autoritatile! „Din pacate, traim intr-o lume imper­so­nala, «nu avem timp» sa ne intere­sam de soarta colegilor, uitam intre timp ca ajutand pe altii, intr-un fel ne ajutam pe noi insine. Uitam ca daca noi nu ne ajutam, cu atat mai putin se vor interesa guvernantii de soarta noastra. Pentru ei este comod sa ne stie divizati, cu frecusuri marunte in­tre noi. Cui sa te plangi? Cine te va ajuta la greu? MTI? ARR? CNADNR? (…) Doar cativa idealisti, care se revolta din cand in cand atunci cand ceva este deja iesit din comun in do­me­niul transporturilor, nu pot face fata multitudinii de probleme ce apar, apar, apar. (…) Cred ca doar daca se va introduce obligativitatea de a fi membru al unui patronat, doar atunci se va putea vorbi de o reala aparare a intereselor comune! Sper ca atunci si guvernantii nostri vor constientiza ca in spatele volanelor sunt oameni si nu vaci de muls! (…) Va spun toate acestea, deoarece stiu de ce se tem guvernantii. Doar noi nu consti­en­ti­zam ca suntem a doua forta din stat, dupa armata. Noi suntem globulele rosii ale economiei, fara noi nu func­tio­neaza nimic in aceasta tara“, a co­mentat Mayer Siegfried, reprezentant al Asociatiei Patronale a Transpor­tatorilor Europa (APTE) 2002.

Sunteti membru intr-un patronat?

1. Da. Patronatele apara interesele breslei din punct de vedere legislativ si este datoria oricarui transportator sa faca parte dintr-o asemenea structura asociativa. (22%)

2. Da. Apartenenta la un patronat reprezinta o protectie vizavi de controlul exercitat de autoritati. (5%)

3. Nu. Indiferent de interventia patronatelor, autoritatile fac ce vor, atat din punct de vedere legislativ, cat si al controlului. (73%)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.