PIRELLI ST:01 BASE – Nouă serie de anvelope pentru semiremorci

Pirelli îşi completează gama de produse destinate transporturilor pe distanţe medii şi lungi cu o serie de anvelope ce pun accentul pe siguranţă şi costuri de utilizare reduse. Atributele acestora sunt eficienţa energetică, o durată de viaţă extinsă, capacitatea de reşapare, nivel de zgomot redus şi o compoziţie inovatoare.

Noul produs, anvelopa ST:01 Base, este destinat transporturilor pe distanţe medii şi lungi. Pirelli şi marca asociată, Formula, continuă dezvoltarea gamei de produse destinate vehiculelor comerciale printr-o nouă anvelopă care se alătură celor două deja existente pentru remorci şi semiremorci: ST:01 Neverending şi Formula Trailer.

ST:01 Neverending a fost prima anvelopă care a obţinut calificativul AA în ceea ce priveşte rezistenţa la rulare şi aderenţa pe carosabil umed, în cadrul procesului european de etichetare a anvelopelor. Aceasta este şi cea mai rezistentă anvelopă Pirelli din punctul de vedere al capacităţii de reşapare. Pentru a oferi manevrabilitate optimă şi o frânare precisă a remorcii, chiar şi în condiţii de carosabil umed, anvelopele Formula Trailer prezintă 4 canale longitudinale în zig-zag pe toată suprafaţa benzii de rulare.

Longevitate

Prin noile ST:01 Base, Pirelli îşi lărgeşte gama de anvelope pentru a răspunde nevoilor oricărui tip de transportator: de la cei care doresc să-şi minimizeze investiţiile iniţiale – fără a renunţa la calitatea premium şi standardele de calitate – dar şi pentru cei care pun accentul pe longevitatea kilometrică şi capacitatea de reşapare, fiind sensibili la durata efectivă de viaţă a anvelopelor. Alţi transportatori acordă prioritate costurilor de rulare – concentrându-se, astfel, pe o rezistenţă scăzută la rulare şi pe… rezistenţă. Ierarhia preţurilor anvelopelor de camion este următoarea: luând ST:01 Base ca referinţă pentru 100%, anvelopa premium ST:01 Neverending costă 110%, în timp ce Formula Trailer costă 85%. Noile Pirelli ST:01 Base au aceleaşi caracteristici cu celelalte produse ale gamei 01: profile inovatoare, structură şi compoziţie care reduc rezistenţa la rulare, contribuind la economia de carburant şi de energie, precum şi la protecţia mediului. La aceasta din urmă contribuie şi nivelul redus de zgomot, precum şi absenţa uleiurilor aromatice (HAOF) din compoziţia anvelopelor. Structura şi compoziţia anvelopelor ST:01 Base au fost concepute pentru optimizarea uzurii şi prelungirea duratei de viaţă a anvelopelor, menţinând intacte caracteristicile legate de rezistenţa şi siguranţa pe orice tip de carosabil, inclusiv pe autostrăzi şi drumuri principale. Noile anvelope sunt disponibile în două versiuni: R pentru transport preponderent regional şi H pentru transport preponderent pe autostradă. Banda de rulare a noilor anvelope ST:01 beneficiază de tehnologia patentată Pirelli pentru reducerea rezistenţei la rulare şi diminuarea consumului de carburant. Canalele centrale prezintă un design unic care controlează deformarea anvelopei şi reduce rezistenţa la rulare. Noua anvelopă ST:01 Base garantează un confort sporit la condus, precum şi flexibilitate şi rezistenţă datorită tehnologiei Pirelli Hexagonal Bead Wire (HBW). Acesta constă într-un pliu unic de carcasă care îmbunătăţeşte capacitatea de reşapabilitate a anvelopei şi asigură stabilitatea termică la nivelul carcasei, conducând la o rezistenţă sporită. Noua anvelopă ST:01 Base este disponibilă încă din această lună la dimensiunea de 385/65 R22.5, iar în ultimul trimestru din 2013 va fi comercializată şi în dimensiunea 385/55 R22.5. Aceasta a primit notarea A, conform etichetării europene pentru aderenţă pe suprafaţă udă, B în ceea ce priveşte eficienţa energetică, în timp ce zgomotul exterior atinge 73 decibeli, conform cu limitele impuse de Uniunea Europeană.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.