PLAN stabileste noi standarde

Furnizorii de servicii logistice si de transport Bech-Hansen&Studsgaard A/S, Noland Transport si H.Essers au lansat recent, in cadrul conferintei LogiPharma de la Geneva, parteneriatul PLAN, o cooperare de elita in domeniul transporturilor farmaceutice.

PLAN isi are originile in necesitatea unei retele logistice pan-europene bine fundamentate in domeniul farmaceuticelor. Cei trei parteneri, operatori cu experienta in domeniu, au simtit aceasta necesitate a pietei pentru o initiativa de natura sa stabileasca noi standarde de calitate. PLAN opereaza in Europa si statele CIS prin intermediul unei flote proprii dedicate, care cuprinde peste 450 camioane, specializate pentru transportul produselor farmaceutice, astfel incat se garanteaza un control direct, informatii in timp real si verificarea temperaturii si pozitiei fiecarei comenzi in parte. Datele sunt monitorizate prin intermediul unui centru de comanda cu personal care lucreaza 24 h din 24, 7 zile pe saptamana. In plus fata de transport, PLAN opereaza prin intermediul unei retele proprii de facilitati cross-docking in Europa. PLAN ofera atat solutii LTL, cat si FTL, toate la acelasi nivel calitativ si in cel mai eficient mod cu putinta din punctul de vedere al costurilor. Cei trei parteneri fondatori au delimitat toate standardele operationale in cadrul unei Intelegeri comune privind nivelul serviciilor si standardele tehnice, fapt care a rezultat intr-un nivel inalt de calitate. In serviciile oferite clientilor, PLAN are ca scop realizarea unor solutii eficiente, printre care se numara consolidarea, optimizarea gradului de incarcare si fixarea unor rute dinamice. Targetul este extinderea retelei, pana la sfarsitul anului 2014, cu 6 pana la 8 noi parteneri in locatii strategice din Europa si Comunitatea Statelor Independente.

Despre parteneri

Bech-Hansen & Studsgaard A/S este o companie daneza de transport si logistica de familie fondata in 1946. Compania este co-proprietar al celei mai mari retele de distributie din Danemarca, Danske Fragtmænd, si membru al aliantelor Nordic Chain si System Alliance Europe. Compania este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii de transport si logistica din Danemarca si ofera solutii de inalta calitate, fiind considerata unul dintre liderii de piata pe sectoare cum ar fi transportul pharma si cel de vin si spirtoase. In 2012, a raportat o cifra de afaceri de 60 milioane euro. Compania opereaza 70 camioane si 280 trailere. Dupa cum stim deja, H.Essers este un furnizor logistic premium care ofera solutii customizate si integrate de transport si logistica pe intregul teritoriul al Europei. Compania a fost fondata in 1928 de catre Henri Essers si a devenit, in decursul timpului, unul dintre liderii de piata europeni in sectoare precum produsele chimice, farmaceutice, de ingrijire a sanatatii sau produse de calitate inalta. In ultimii 10 ani, compania s-a extins foarte mult, datorita cresterii organice si a unei serii de achizitii strategice. In 2012, H.Essers a raportat o cifra de afaceri de 393 milioane euro, operand o flota de 1.150 camioane si 2.200 trailere. Compania are peste 3.700 angajati in cadrul a 32 birouri din 11 tari europene si detine in total peste 850.000 mp de depozite. H.Essers are de asemenea o prezenta puternica in Romania. In fine, Nolan Transport, a fost fondata in urma cu 50 de ani, cresterea din ultimii ani permitand companiei sa extinda serviciile oferite, cum ar fi dezvoltarea unor sisteme software care includ un sistem de monitorizare a temperaturii incarcaturii. In 2012, compania avea peste 500 de angajati, operand 1.500 unitati de transport care au realizat nu mai putin de 52.000 camioane complete, parcurgand peste 62 milioane km in 40 de tari.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.