Povestea STILL (III): O carieră electrică

În episodul anterior, făceam cunoștință cu primul stivuitor electric STILL, EGS 1000, care a marcat începutul unei adevărate profesiuni de credință a producătorului german. Propulsia electro-magnetică a fost întotdeauna populară în Germania, iar, acum, mai mult ca oricând, la nivel global, devine din ce în ce mai apreciată și mai solicitată de către operatori.

Cu EDS 1000, cel de-al doilea stivuitor electric, și cu modelele următoare, STILL abordează o filosofie diferită față de cea aplicată până la momentul respectiv. În concentrarea sa asupra vehiculelor electrice, compania se focalizează pe produse cu profil universal, prin combinarea diferitelor funcțiuni pe o platformă simplă, în locul dezvoltării unui model independent pentru fiecare aplicație.

Poziția STILL ca lider de piață pentru stivuitoarele electrice în Germania și Europa, de la sfârșitul anilor ‘60, arată faptul că această strategie a fost una de succes.

Inovația, cheia succesului

Acest succes pe termen lung se bazează pe o consistentă strategie privind inovația, pe care STILL o urmărește în permanență și care urmărește schimbările în cerințele clienților. De exemplu, de la începutul anilor ‘60, clienții pot alege dintre mai multe tipuri de anvelope, în plus față de cele solide, din cauciuc, care reprezentau standardul la vremea respectivă.

Tot atunci, STILL lansează modelul EGS 2000, primul stivuitor cu funcție de ridicare laterală. Dezvoltarea economică în Europa și în Republica Federală Germană generează o cerere crescută de echipamente confortabile și flexibile. În consecință, vehiculele care poartă desemnarea de serie „R”, care este în folosință și în ziua de astăzi, sunt echipate, pas cu pas, cu elemente noi, cum ar fi sistemul de control al accelerației în 5 trepte, axa pivotantă, ajustarea coloanei de direcție pe trei niveluri sau axa față liftantă.

Cu sistemul de schimbare a bateriei pe laterală, utilizat pentru prima dată în anii ‘60, pe echipamentele STILL R 9 cu contragreutate, compania a stabilit un standard pentru această industrie care este valabil și astăzi.

În 1977, STILL își concentrează toate inovațiile realizate până la momentul respectiv în dezvoltarea unei noi serii de echipamente electrice cu contragreutate, R 50. Această serie ajunge să joace rolul unui Volkswagen Golf pentru industria de profil, fiind cea mai bine vândută gamă de stivuitoare cu trei roți din clasa sa, la nivel mondial.

Ergonomia capătă importanță vitală

În 2011, se întâmplă același lucru: STILL își canalizează din nou experiența în sisteme de propulsie electrice și în diferite aplicații, care își are rădăcinile în anii ‘50, pentru dezvoltarea noului RX 50. Elementele de design sunt împrumutate de la RXX, iar îmbunătățirile ergonomice subliniază importanța în creștere acordată spațiilor de lucru, care contribuie la starea de bine a operatorului. Acest lucru arată cum schimbările majore în societate, cum ar fi modificările demografice, sunt implementate la nivelul produselor STILL.

Elemente precum un spațiu pentru picioare mărit, sistem de protecție la nivelul capului care oferă o vizibilitate optimă și trecerea fără probleme prin uși și porți cu o înălțime de numai 2 metri, combină funcționalitatea și confortul, care conduc la o mai mare eficiență în operarea vehiculului. Iar faptul că STILL RX 50 a câștigat mult-râvnitul premiu IF confirmă și onorează eforturile constructorului german.

Din nou, despre service

Numărul în creștere de funcțiuni oferite de către echipamente este însoțit de o creștere a cerințelor în ceea ce privește operațiunile de service. Din acest motiv, STILL începe, la jumătatea anilor ‘60, să organizeze sesiuni regulate de training pentru tehnicienii de service. Aceste traininguri nu numai că sunt de natură să consolideze spiritul de echipă, ci și oferă departamentelor de dezvoltare și de vânzări elemente de înaltă importanță în ceea ce privește partea aplicativă a echipamentelor.

Sistemul electronic de diagnosticare lansat la începutul anilor ‘70, similar cu dezvoltările din industria auto, reprezintă punctul de plecare pentru instrumentele de control pentru flote complete, disponibile astăzi. Cu soluții de rețea, precum STILL Fleetmanager sau instrumentul on-line STILL ProActive, compania oferă clienților tot ceea ce este necesar pentru administrarea fluxului lor de material și informații. Aceste instrumente își au originea în sistemul de diagnosticare lansat acum mai mult de 40 de ani. (Va urma)

Traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.