PREMIILE ELA. Sărbătoarea excelenței în supply chain

Ceremonia decernării Premiilor Asociației Europene de Logistică (ELA) 2021 va avea loc pe data de 9 noiembrie, iar evenimentul se va desfășura din nou online. Anul acesta, s-au înscris în competiție 10 proiecte, dintre care 6 se vor califica în cursa finală pentru „Oscarul logistic” 2021.

Romeo Dumitru, vicepreședinte ARILOG, reprezintă România în juriul competiției internaționale

Juriul care decernează Premiile ELA este un grup internațional de profesioniști de nivel înalt din retail, industrie, consultanță, prestări servicii și din domeniul academic de specialitate.

În după amiaza zilei de 9 noiembrie, 6 proiecte finaliste vor fi prezentate publicului și invitaților speciali. Premiile ELA asigură prezentări relevante nu numai pentru afaceri, ci și pentru evoluțiile curente din lume, ceremonia fiind deschisă de către un invitat important și completată de o masă rotundă pe cele mai importante teme ale momentului. Cei 6 finaliști vor fi anunțați la sfârșitul lunii septembrie.

Cele 10 proiecte concurente ale anului 2021

  • „Livrări cu emisii zero ale Poștei Austriece” și proiectul „Green Graz” – Poșta Austriacă.
  • „Logistica inovativă a retailului, la dm. Integrativ. Inteligent. Automatizat” – dm-drogerie markt Germania.

Reducerea cheltuielilor logistice cu peste 7 milioane de euro per an, a muncii angajaților din magazine cu peste 50.000 de ore anual, a masei din pickingul manual cu 50.000 t și a volumului de transport rutier cu 1,8 milioane km anual.

  • „Logistica lanțului de frig pentru vaccinul COVID-19, în Ucraina” – Farmasoft LLC, Ucraina.

Dezvoltarea și organizarea soluțiilor logistice pentru vaccinul COVID-19 Pfizer/BioNTech în Ucraina, acoperind importul, depozitarea centralizată, livrările către centrele regionale și garantarea menținerii lanțului frigorific de la producător, la beneficiarul final.

  • „Superdry Logistics Automation” – Invar Systems, Marea Britanie.

Automatizare flexibilă și scalabilă pentru comenzi și depozitare.

  • „Dezvoltarea unui supply chain global sustenabil în industria modei” – MANGO (PUNTO FA.), Spania.

Un nou model de supply chain, mai bine adaptat noilor realități, care crește eficiența, reduce impactul asupra mediului, în timp ce continuă să garanteze un nivel optim de servicii pentru clienți.

  • Piața datelor logistice – începuturile epocii digitale pentru Migros” – Migros-Genossenschafts-Bund, Elveția.

Împărțirea „silozurilor” informaționale pe diferite tipuri de supply chain. Fiecare participant din supply chain trebuie să asigure transparența fluxului de mărfuri. Automatizarea centrelor de distribuție necesită informații detaliate despre obiectele logistice, cum ar fi paleți sau cutii. Partenerii vor să știe ce trebuie să pregătească în producție, iar clienții sunt interesați de urmărirea produselor lor. Piața pentru date logistice oferă o soluție standardizată pentru aceste probleme.

  • „Schimbarea la față a logisticii e-comerțului, când un mare retailer alimentar francez întâlnește cea mai mare băcănie britanică online” – O’logistique, Groupe Casino, Franța.
  • „Digitalizarea serviciilor logistice ale PCDC prin intermediul unei platforme de e-servicii” – PCDC SA Piraeus Consolidation Distribution Center, Grecia.

Platforma de e-servicii este o platformă neutră și deschisă, un punct singular de contact și de schimb de informații între importatori, exportatori, expeditori, agenți vamali și utilizatori finali.

  • „Servicii de depozitare inteligente pentru suportul și controlul proceselor intra-logistice și managementul rafturilor” – Quehenberger Logistics HU & Evotrex, Ungaria.

Soluția oferă un serviciu de tracking și localizare în timp real pentru mărfuri în depozit, pe baza unor componente hardware IoT. Poziționare cu o precizie de sub 1 m, care necesită o infrastructură Wi-Fi minimă.

  • „Sistemul COMBO SNAP ca instrument de scanare și înregistrare automată multi-cod, la una dintre cele mai mari companii poloneze de curierat” – VITRONIC Machine Vision Polska – Polonia.

Dezvoltarea unui model de soluție pentru automatizarea sistemului central de sortare prin intermediul a unități 6 COMBO SNAP, care citesc și înregistrează coduri de bare, plasate pe conveyoarele din depozit. Toate datele sunt salvate și transmise către sistemul clientului de pe serverul FTP, permițând un management în timp real.

Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.