RENAULT TRUCKS: Alături de Crucea Roșie și de cărăuși

Solidaritatea nu cunoaște frontiere! La inițiativa reprezentanțelor locale, au fost semnate acorduri de sponsorizare, în România, Franța, Ungaria și Olanda, între Renault Trucks și Crucea Roșie precum și alte organizații, pentru a oferi vehiculele necesare pentru livrarea de echipamente medicale de urgență și de alimente.

De asemenea, nici sprijinul Renault Trucks pentru cărăuși nu cunoaște frontiere, indiferent de marca de camion. Sub sloganul „Șoferii sunt eroi”, producătorul a multiplicat inițiativele în aproape toate domeniile în care operează, pentru a ajuta șoferii care continuă, în mod eroic, să călătorească mii de kilometri, pentru aprovizionarea orașelor cu produse de strictă necesitate, fără să aibă posibilitatea de a găsi un loc de unde să-și procure alimente.

Acord cu Crucea Roșie Română

Împreună cu RT Financial Services, Renault Trucks România a pus la dispoziție un camion din gama D organizației Crucea Roșie Română. Acesta este folosit pentru intervențiile umanitare pe perioada crizei cauzate de pandemia COVID-19.

Vehiculul dat în utilizare pentru transport umanitar către Crucea Roșie Română este un model din gama nouă de distribuție, Renault Trucks D de 7,5 t. Acesta este destinat transportului echipamentelor medicale și a donațiilor de orice tip către spitale, oamenii aflați în carantină, izolare sau către persoanele nevoiașe afectate puternic de situația de criză.

Ușor de manevrat și cu un tonaj mic de 7,5T, camionul este foarte util pentru accesul facil pe care îl conferă în interiorul orașelor, acolo unde se găsesc marea majoritate a spitalelor și a centrelor de carantină. Sarcina utilă este de 2.970 kg, iar caroseria tip box oferă un volum util de circa 30 mc.

Printre primele transporturi, vehiculul Renault Trucks D a livrat donațiile de frigidere, mașini de spălat, dar și combinezoane de protecție pentru cadrele medicale.

Inițiativa cu caracter umanitar este susținută și de Renault Trucks în Franța, care a pus la dispoziția Crucii Roșii Franceze 2 autocamioane de 19 t pentru transportul frigorific și încă 4 vehicule utilitare de 20 mc.

Camioane cu alimente

De la începutul crizei COVID-19 și în contextul izolării impuse peste tot în lume, șoferii de camion de pretutindeni s-au confruntat cu aceleași dificultăți în ceea ce privește alimentele. Restaurantele și magazinele din parcări s-au închis, inclusiv stațiile de pe autostrăzi, unde nu mai erau disponibile servicii și alimente. În acest context, pentru a-și sprijini clienții și pe transportatori, în general, Renault Trucks finanțează, împreună cu distribuitorii săi, camioane cu alimente, pentru a servi mese gratuite șoferilor de camion.

„Indiferent de marca vehiculului”, a explicat Christophe Martin, managing director al Renault Trucks Franța, „dorim cu adevărat să oferim asistență clienților și întregii comunități a șoferilor de camion. Aceste mese reprezintă o modalitate de a-i sprijini, pentru a-și putea continua activitatea, care este esențială pentru ca societatea să continue să opereze eficient.”

Partenerii s-au pus în mișcare

Mai mult de o treime din rețeaua Renault Trucks Franța a pus la punct operațiuni zilnice de distribuție de alimente și băuturi, direct la sediile partenerilor constructorului, situate pe drumuri principale. Au fost servite gratuit șoferilor aproape 500 de porții, din 20 aprilie până la jumătatea lunii mai „Am crezut că pe 11 mai, o dată cu încetarea izolării stricte în Franța, cererea va scădea, dar se întâmplă exact opusul, pe măsură ce alte service-uri se alătură acestei inițiative și continuă fluxul de șoferi,” a explicat Christophe Martin, conștient de responsabilitatea socială a mărcii.

În Elveția, au fost oferite cafea și croissante, urmate de hot dogs și hamburgeri, în trei parcări de camioane de pe autostrada A1, Hurst și St-Prex. Potrivit lui Tarcis Berberat, managing director al Renault Trucks Elveția, „șoferii sunt aceia care, prin angajamentul lor necondiționat, au așezat fundația care ne va permite să traversăm cu bine această criză fără precedent. În special, ei au aprovizionat spitalele cu echipamente medicale. Inițiativa noastră dorește să exprime gratitudinea și suportul nostru pentru ei.”

Și în Spania, subsidiara Renault Trucks a avut ideea de a plasa un camion cu alimente într-o locație strategică din MercaMurcia, una dintre cele mai mari piețe en gros din această țară, pentru a distribui gustări și băuturi șoferilor care livrează bunuri acolo. Așa cum a arătat François Bottinelli, managing director al Renault Trucks Spania, „vehiculele noastre sprijină producția și distribuția globală de alimente și permit transportul bunurilor esențiale. Locul nostru este alături de cărăușii care conduc camioanele, pentru a le face misiunea cât mai ușoară cu putință.”

Dar asistența pentru șoferi nu s-a limitat la alimente. Au fost donate, de asemenea, echipamente de protecție șoferilor care sunt potențial expuși virusului, în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare. În Olanda, service-urile au distribuit 1.100 de sticle de gel hidro-alcoolic, iar în Israel 1.500 de măști în culorile mărcii sunt înmânate sistematic clienților și șoferilor care trec pragul atelierelor de pe teritoriul acestei țări.

Echipamente de protecție pentru cadrele medicale

În plus față de ajutorul pentru șoferi, de la sfârșitul lui martie au fost introduse și alte inițiative de solidaritate de către angajații Renault Trucks pentru a ajuta pe cei din linia întâi să lupte împotriva COVID-19.

Deoarece spitalele duc lipsă de costume de protecție, 160 de angajați voluntari au început să producă de acasă șorțuri de plastic de unică folosință, la o rată de 16.000 de șorțuri pe zi. Până la data de 14 mai, fuseseră livrate peste 400.000 de șorțuri către Hospices Civils din Lyon și către Agenția Regională Sanitară.

În același fel, sunt produse robe de protecție de unică folosință, care sunt mai complexe, din cauza mânecilor, de către 50 de angajați voluntari, care lucrează cu jumătate de normă în fabrica din Vénissieux, Franța și care au fabricat, până pe 14 mai, 25.000 de unități. În plus față de aceste echipamente, 36 de voluntari s-au asociat pentru printarea 3D de viziere și ochelari de protecție, producând 1.800 de unități pe săptămână.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.