RENAULT TRUCKS. Delanchy a primit primul Renault D Z.E. de serie

Grupul Delanchy, unul dintre cei mai mari operatori francezi de transport de fructe de mare și produse proaspete, care utilizează un prototip Renault Trucks D integral electric din 2017, a primit, recent, primul camion de serie model D Z.E care a ieșit de pe linia de producție.

Pentru a ține pasul cu schimbările care au loc în transportul urban, Renault Trucks, un pionier în domeniul electro-mobilității, lucrează intens, de câțiva ani, la cea de-a doua generație a sa de camioane electrice.

Indiferent de cât de stricte ar fi limitările impuse în zonele urbane, vehiculele din gama Renault Trucks Z.E. pot continua să opereze fără probleme. Ele reprezintă soluția perfectă pentru a proteja calitatea aerului și pentru a reduce congestia traficului, deoarece permit livrări silențioase, în afara orelor de program, și nu generează emisii poluante sau CO2.

Gama Z.E., constând în Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E., de la 3,5 la 26 t, acoperă toată paleta de utilizări urbane, de la distribuție și livrare de mărfuri, la colectarea deșeurilor. Master Z.E. este disponibil deja din 2018, iar modelele D și D Wide Z.E. au început să fie produse în fabrica de la Blainville-sur-Orne.

Versiune special proiectată, de 16 t, a Renault Trucks D Z.E. este ideală pentru livrările urbane și sub temperatură controlată. Renault Trucks D Wide Z.E. este disponibilă și în versiune de 26 t, pentru o colectare eficientă a deșeurilor.

D și D Wide Z.E., perfecte pentru oraș

Un Renault Trucks Z.E. de gamă medie se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 km, în funcție de utilizare și de configurația bateriilor. De fapt, pachetul de baterii este cel mai scump element, atunci când cumperi un camion electric. Pentru Renault Trucks, nu se pune problema compromiterii sarcinii utile sau a eficienței costurilor, deci vor fi disponibile mai multe game de autonomie, special croite pentru a se potrivi necesităților exacte ale clienților.

Datorită încărcării rapide DC, bateriile litiu-ion ale Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi încărcare complet în 1-2 ore, prin intermediul conectorului de 150 kW Combo CCS. Pentru încărcarea AC peste noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300 kWh este de 12 ore. În acest caz, este suficientă o priză trifazică industrială 380V 32A.

Pentru un grad maxim de flexibilitate în ceea ce privește utilizarea și carosarea, Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. sunt echipate cu o priză de putere cu interfață mecanică standard.

Parteneri timp de 50 de ani

Renault Trucks și Grupul Delamchy colaborează, deja, de peste 50 de ani. Din 2017, Delanchy are în utilizare un prototip Renault Trucks D de 13 t integral electric, pentru a face livrări la Halele Lyon – Paul Bocuse. Livrările sunt realizate la anumite ore, pentru a nu deranja liniștea și pacea rezidenților.

Pentru Grupul Delanchy, ca și pentru Renault Trucks, transportul urban trebuie să se îndrepte rapid către mobilitatea electrică, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în centrele orașelor și pentru a acționa împotriva emisiilor globale de CO2, astfel că specialistul în transporturi frigorifice a decis să comande primul camion D Z.E de 16 t care a ieșit de pe linia de producție de la Blainville-sur-Orne (Calvados).

„În calitate de contractor de servicii de transport cu angajament în ceea ce privește mobilitatea electrică, am fost nerăbdători să ne implicăm în dezvoltarea unei soluții de livrări cu emisii zero pentru centrele orașelor”, explică Yannig Renault, director tehnic al grupului Delanchy. „Am putut testa și valida această tehnologie, datorită prototipului Renault Trucks D 100% electric, de care am fost mulțumiți, atât în termenii exploatării, cât și cei ai întreținerii.”

Grupul Delanchy încă este în curs de a decide unde să aloce acest nou camion, 100% electric, care va merge fie la Paris, fie la Lyon, pentru curse de aproximativ 110 km. Dintre cele 1.000 de vehicule ale Grupului, acest camion se alătură unei flote de 340 de camioane destinate operațiunilor de distribuție.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.