Renault Trucks își consolidează activitatea de reciclare

Renault Trucks își accelerează tranziția către economia circulară și dezvoltă, împreună cu Indra, o rețea de reciclare și reutilizare a pieselor de camion. Cei doi parteneri sunt în curs de a finaliza un studiu preliminar de un an, ale cărui concluzii vor fi prezentate în toamna acestui an.

renault
Din amintirile transporturilor: Premium Distribution 2006. Vechile generații de camioane vor fi reciclate în proporție de 95% din masă.

Președintele Renault Trucks, Bruno Blin, și Loïc Bey-Rozet, directorul executiv al companiei Indra Automobile Recycling, au semnat o scrisoare de intenție, pe data de 2 iulie 2020, care stabilește termenii colaborării între constructorul de camioane și specialistul în reciclare auto, pentru crearea unei rețele de reciclare, reutilizare și recuperare a pieselor de camion.

Analiză de piață

Cei doi parteneri finalizează un studiu realizat pe parcursul unui an, cu sprijin financiar din partea ADEME (Agenția franceză pentru Tranziție Ecologică) și cu asistența companiei CIDER Engineering, un partener al companiei Indra, specializat în dezmembrarea echipamentelor grele.

Studiul are ca obiectiv identificarea unor factori cheie ai succesului, precum și și a criteriilor necesare pentru a pune la punct acest tip de rețea cu orientare comercială. O analiză detaliată a pieței, scheme de distribuție și metode de dezmembrare a camioanelor vor permite producătorului și specialistului în reciclarea vehiculelor să desprindă concluzii pozitive, care vor fi depuse la ADEME în luna octombrie 2020.

100 de camioane, până la sfârșitul anului

Din iulie 2020, Renault Trucks și Indra Automobile Recycling vor începe să recicleze camioane la scară mai largă.

În această vară, cinci centre Indra Automobile Recycling vor prelua 15 vehicule Renault Trucks pentru a le dezmembra.

După curățare și referențiere, piesele vor fi oferite clienților prin intermediul rețelei de dealeri și reparații a Renault Trucks. Restul de material rezultat din dezmembrare va fi reciclat. Până la sfârșitul anului, aproximativ 100 de camioane vor fi dezmembrate în centrele Indra Automobile Recycling și la dealerii și filialele Renault Trucks, apoi reciclate.

Renault Trucks, producător complet

Construind pe tradiția a peste un secol de know-how franțuzesc în domeniul vehiculelor comerciale, Renault Trucks oferă profesioniștilor din domeniul transporturilor o gamă largă de servicii și vehicule, (de la 2,8, la 120 t), adaptate distribuției locale și regionale, construcțiilor și activităților de transport de lungă distanță.

Loïc Bey-Rozet, directorul executiv al companiei Indra Automobile Recycling, și Bruno Blin, președintele Renault Trucks

Vehiculele Renault Trucks sunt solide și fiabile, cu un consum redus de combustibil, ceea ce le permite să ofere un grad mai înalt de productivitate și de control al costurilor de operare. Renault Trucks își distribuie și își servisează camioanele prin intermediul unei rețele de dealeri care cuprinde peste 1.400 de centre de servicii. Proiectarea și asamblarea vehiculelor Renault Trucks, precum și producția majorității componentelor, se realizează în Franța.

Reamintim că Renault Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători din lume de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare marine și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și servicii. Grupul Volvo, care dispune de aproximativ 140.000 de angajați, deține facilități de producție în 18 țări și își comercializează produsele pe peste 190 piețe. În 2019, vânzările nete ale Grupului s-au cifrat la aproximativ 40,5 miliarde EUR (432 de miliarde SEK).

Indra Automobile Recycling

Indra Automobile Recycling reprezintă un model unic de business bazat pe o rețea de 370 de centre ELV (End-of-Life Vehicle – vehicul la sfârșitul vieții), care acoperă la 360° reciclarea auto. Alchimia savantă a acestei rețele rezidă în conformitatea cu directivele europene (atingerea unui grad de reciclare de 95% din masa vehiculului) și în dezvoltarea profitabilității unei rețele de centre ELV în condițiile unei cereri care se schimbă rapid.

Succesul său stă în convergența a patru zone complementare de experiență (management și distribuție, managementul rețelei, inginerie și demontare) și într-o filosofie a reciprocității. Convingerile, experiența și organizarea sa explorează noi aventuri pentru dezvoltare în sectorul reciclării auto.

CIDER Engineering

CIDER Engineering este un partener al Indra specializat în ingineria dezmembrărilor și reciclării echipamentelor grele din transporturi, apărare, manipulare, din sectorul feroviar, al construcțiilor sau cel agricol.

Compania oferă un management comprehensiv al operațiilor de procesare a vehiculelor aflate la sfârșitul duratei de utilizare, a subansamblelor și componentelor. Are experiență în studii, analize, evaluări, dezmembrări și reciclare, precum și în monitorizare strategică.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.