Renault Trucks la SITL 2017

Renault Trucks a fost prezent la târgul „International Transport and Logistics Week” (SITL), desfășurat la centrul expozițional Porte de Versailles din Paris, în perioada 14-16 martie, 2017.

Compania și-a prezentat oferta de vehicule propulsate cu gaz natural, în cadrul standului Asociației Franceze a Vehiculelor pe Gaz Natural, AFGNV. Acestea sunt vehicule care nu produc particule, nu emit fum și nici mirosuri.

Renault Trucks și-a prezentat oferta GNC în cadrul târgului „International Transport and Logistics Week” (SITL), care s-a desfășurat la centrul expozițional Porte de Versailles din Paris, între 14 și 16 martie, 2017.

Un model D Wide de 19 tone, cu sistem orizontal de evacuare a gazelor de eșapament – vopsit în culorile companiei de transport STAF – a fost expus în spațiul Asociației Franceze a Vehiculelor pe Gaz Natural, AFGNV, din Hala 1, culoar L, stand 88. Acest vehicul este echipat cu o nouă generație de motor de 8,9 l, Euro 6, etapa C, cu sistem orizontal de evacuare. Versiunea rigidă 6×2 dispune de axă spate directoare, care oferă o manevrabilitate excelentă, care face acest vehicul ideal pentru livrările în medii urbane.

Liniște și aer curat

Renault Trucks știe că zonele construite au cea mai mare nevoie de energii alternative. Ca răspuns la aceste necesități, a adăugat un model cu evacuare orizontală gamei sale propulsate cu gaz natural. GNC are avantajul de a fi o energie relativ curată, care nu produce vapori de metan și care este deja o tehnologie testată. Motorul nu emite particule, fum sau mirosuri, iar asta fără a utiliza AdBlue®. Mai mut decât atât, autonomia sa, în aplicațiile urbane, este similară cu aceea a omologului său diesel.

Renault Trucks D Wide CNG este proiectat să funcționeze atât pe gaz natural, cât și pe biometan (biogaz). Biometganul este o formă de energie regenerabilă provenită din materii organice, ceea ce reduce emisiile de CO2 cu până la 70% comparativ cu un vehicul diesel. Camioanele alimentate cu gaz natural sau biometan oferă un dublu avantaj: se potrivesc perfect aplicațiilor de livrări urbane și suburbane, cât și pentru utilizarea în cadrul flotelor destinate aplicațiilor municipale, accesul lor fiind autorizat în zonele cu restricții privind emisiile poluante.

Mai multe versiuni

Renault Trucks D Wide CNG poate fi echipat fie cu un sistem de evacuare vertical, fie cu unul orizontal, conform cerințelor clienților. Acest model este disponibil în două versiuni: un rigid 4×2 de 19 t și unul 6×2 de 26 t. Motorul său NGT9, cu 6 cilindri, Euro 6, are o cilindree de 8,9 l și dezvoltă o putere maximă de 320 CP. Cutia de viteze automată este perfect adaptată cuplului motorului GNC. Rețeaua Renault Trucks este echipată corespunzător pentru a efectua operațiuni de reparații și întreținere asupra acestui tip de vehicule oriunde în Europa.

Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.