RENAULT TRUCKS: Primul camion electric pentru șantier, în acțiune

După ce a lansat, anterior, o gamă cuprinzătoare de camioane electrice destinate distribuției, Renault Trucks își continuă tranziția către un transport cu zero emisii și produce primul camion electric dedicat aprovizionării șantierelor.

Renault Trucks și Grupul Noblet fac un important pas în direcția transporturilor cu zero emisii în utilizare. Producătorul de camioane va livra un vehicul D Wide Z.E. 6×2 de 26 t, cu axă spate directoare, benă basculabilă și macara către specialistul din domeniul echipamentelor de construcții. Acest camion integral electric este echipat cu un pachet de patru baterii de 66 kWh.

Reducerea poluării fonice și a aerului în orașe

Datorită nivelului său redus de zgomot și absenței emisiilor, Renault Trucks D Wide Z.E. este perfect pentru aprovizionarea șantierelor, în special în medii urbane și peri-urbane.

Pe șantierele de construcții, macaralele și basculantele, care necesită menținerea motorului în funcțiune, vor fi, acum, operate fără emisii de CO2 sau de zgomot. Confortul muncitorilor și calitatea vieții rezidenților locali vor fi, astfel, semnificativ îmbunătățite. Utilizarea camioanelor electrice pe șantier elimină de asemenea, una dintre problemele utilizării off-road, stârnirea prafului, fără necesitatea instalării unui sistem vertical de evacuare a gazelor de eșapament.

Petru aprovizionarea șantierelor, vehiculele din gama Renault Trucks Z.E. îndeplinesc cerințele de protecție a mediului din zonele urbane cu restricții de trafic.

Exact acest obiectiv, de „zero emisii în utilizare”, este cel pe care dorește să îl îndeplinească Noblet, o companie care dă spre închiriere echipamente și vehicule de construcții, cu șoferi. Compania deja vede în asta avantaje competitive. „Unii clienți din anumite orașe din zona Parisului, pentru anumite șantiere, vor fi gata să plătească mai mult pentru echipamente fără emisii de carbon și, mai presus de toate, silențioase. Mai mult decât atât, în Franța, beneficiem de amortizare suplimentară, ceea ce reprezintă peste 10% din prețul de achiziție,” a explicat Laurent Galle, CEO al Noblet.

O autonomie perfect potrivită utilizării urbane și peri-urbane

Grupul Noblet a ales un D Wide Z.E. echipat cu patru pachete de baterii de 66kWh, care pot fi reîncărcate în mai puțin de 10 ore, de la o priză de 22 kW, și în mai puțin de 2 ore, cu încărcare rapidă (150 kW).

Vehiculul, care va fi utilizat în regiunea extinsă a Parisului, poate fi reîncărcat cu ușurință în apropierea siturilor operaționale sau la câteva stații din Paris, potrivite vehiculelor industriale. De exemplu, o reîncărcare parțială, de o oră (22 kW), va asigura 15 până la 20 km suplimentari, făcând din electricitate tehnologia ideală pentru utilizarea urbană.

Despre Grupul Noblet

Grupul francez Noblet are 45 de ani de experiență în închirierea de echipamente și camioane de construcții. Pe parcursul timpului, grupul s-a afirmat ca furnizor de top de servicii pentru companiile de lucrări publice, de construcții și spații verzi. Se remarcă, în principal, pentru abordarea sa ecologică autentică și comprehensivă.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.