Renault Trucks propune TruckSimulator: Cărăuș… pe telefon

Renault Trucks a dezvoltat o aplicație pentru dispozitivele mobile, care le poate permite utilizatorilor să se simtă ca și cum ar fi transporta marfă la volanul unui camion de mare tonaj.

Aplicația TruckSimulator pentru iPhone, iPad și Android are la bază noua gamă (reală) Renault Trucks EURO VI.

Având în vedere faptul că aplicațiile pe telefon sau tabletă câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul tinerilor și nu numai, Renault Trucks dezvoltă o aplicație destinată marelui public, care ne poate face să înțelegem mai bine ce înseamnă să ne aflăm la volanul unui camion, implicați într-o misiune de transport.

TruckSimulator este un joc de simulare (SIM, pentru cunoscători), în cadrul căruia jucătorul poate folosi un vehicul virtual în situații concrete operaționale.

Conform declarațiilor constructorului, pentru prima dată pe piață este disponibilă o aplicație care să simuleze activitatea de conducere, de exemplu, pe un șantier, în mediu urban sau pe autostradă, la volanul unui Renault Trucks T, C, K sau D. Aplicația se poate descărca gratuit prin intermediul App Store sau Google Play.

La joacă… serioasă

Așa cum am amintit, jucătorii pot selecta să conducă un camion de cursă lungă, un vehicul de șantier sau unul destinat activității de distribuție în mediu urban. Toate modelele de camion disponibile în cadrul aplicației au la origine modele reale din gama Renault Trucks EURO VI.

„Cu aplicația TruckSimulator, Renault Trucks oferă publicului larg o gamă largă de situații de conducere, care corespund celor pe care șoferii profesioniști le pot întâmpina pe parcursul carierelor lor”, explică Franck Nallet, care se ocupă cu aplicațiile de comunicare digitală în cadrul Renault Trucks. „Această aplicație așază modelele Renault Trucks T, C, K și D într-un context general și permite tuturor să descopere noua noastră gamă EURO VI într-un mod distractiv”.

În primul rând, jucătorul trebuie să selecteze mediul în care vrea să își desfășoare activitatea, care va determina tipul de „misiune” pe care o va avea de îndeplinit. Dacă va alege modul de „lungă distanță” , obiectivul său va fi să atingă cea mai înaltă viteză medie pe cursă, consumând, în același timp, cât mai puțin combustibil cu putință, ceea ce este în conformitate cu prioritățile cărăușilor, combustibilul constituind la ora actuală una dintre cele mai mari surse de cheltuieli în domeniul transporturilor.

Jucătorii care optează pentru misiunile de transport din domeniul „construcțiilor” sau „construcțiilor grele” vor avea sarcina de a menține încărcătura intactă pe tot parcursul cursei.

În fine, în ceea ce privește distribuția, cerința va fi de a livra colete în mai multe districte, la adresele potrivite, respectând restricțiile impuse distribuției urbane, în special cele legate de limitările de viteză.

Acest simulator de conducere oferă un număr de opțiuni cum ar fi posibilitatea de a personaliza vehiculul prin schimbarea culorii, competiția cu alți jucători prin intermediul funcțiunii de „ranking (clasament)” sau provocarea prietenilor prin intermediul FaceBook.

Aplicații disponibile de la Renault Trucks

– TruckSimulator.

– The Range (gratuit) – o modalitate simplă de a descoperi întreaga gamă Renault Trucks EURO VI.

– Cost Saver (gratuit) – reducerea costului de utilizare a vehiculului, luând în considerare necesitățile individuale ale fiecărui cărăuș.

– Eco Calculator – evaluarea impactului asupra mediului al unui vehicul sau al unei flote Renault Trucks, precum și al câștigului financiar rezultând dintr-un consum mai redus de combustibil.

– Truck Fuel Eco Driving (gratuit) – joc de conducere economică.

– NavTruck (contra cost) – aplicație GPS care oferă îndrumări directe pentru reducerea consumului de combustibil.

– Time Book (gratuit) – jurnal de bord pentru administrarea timpilor de conducere și odihnă.

– DeliverEye (gratuit) – aplicație care permite utilizatorilor să trimită o fotografie inscripționată cu dată, oră și localizare, pentru eventualitatea unei întârzieri la livrare sau a unor bunuri deteriorate.

– Renault Trucks Network (gratuit) – unde se regăsesc toate punctele de vânzări și servicii, prin intermediul unui singur click.

– Selected for you (gratuit) – unde se regăsesc și pot fi share-uite cele mai utile aplicații în câteva secunde (pe telefon mobil).

– Renault Trucks Racing (gratuit) – joc de simulare curse camioane, disponibil, de asemenea, în HD pe iPad.

– Truckers Gallery (gratuit) – galerie de fotografii pentru entuziaștii camioanelor de peste tot în lume.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.