RENAULT TRUCKS: T High Edition iese la rampă

Renault Trucks oferă o versiune specială High Edition, în gama sa de camioane T High. Versiunea High Edition a modelului T High, nava amiral a gamei Renault Trucks destinată transportului de lungă distanță, vine cu o serie de elemente care îi subliniază designul și îmbunătățesc confortul în conducere și în timpul călătoriei. Acest model s-a întâlnit pentru prima dată cu publicul la standul Renault Trucks, din cadrul târgului internațional IAA Hanovra, desfășurat între 22 și 29 septembrie.

Demn succesor al lui Renault Magnum, modelul Renault Trucks T High, vehicul cu podea perfect plată, este extrem de spațios și este foarte prețuit de către șoferii de cursă lungă. Pentru a oferi un grad maxim de confort, Renault Trucks a lansat, la sfârșitul lunii septembrie, o serie specială: High Edition.

Declarație de eleganță

Cu vopseaua sa neagră, elegantă, cu jante din aluminiu și finisajele cu un aspect de carbon, T High Edition iese imediat în evidență pe șosea. Designul interior este subliniat de liniile fine, de culoare roșie, care se asortează cu mânerele roșii ale ușilor.

Modelul vine, de asemenea, dotat cu elemente care îmbunătățesc aerodinamicitatea, cum ar fi deflectoarele montate pe acoperiș și cele laterale, sau apărătoarele aerodinamice pentru faruri.

Suspensia cabinei este pneumatică, în patru puncte, cu sistem de control al înălțimii. Vizibilitatea este îmbunătățită prin intermediul unor oglinzi retrovizoare încălzite, reglabile prin telecomandă. Este disponibil, de asemenea, un sistem de ștergătoare de parbriz cu senzor de ploaie.

La interior, cabina include o tapițerie din pluș, cu logo-ul „High Edition” embosat, din piele, și elemente asemănătoare carbonului. Pentru un plus de confort, volanul și cotierele scaunului șoferului pot fi disponibile în piele.

De asemenea, oferta include un scaun șofer cu suspensie pneumatică și centură de siguranță ajustabilă, suport lombar de asemenea ajustabil, trei trepte de încălzire și sistem de ventilație anti-perspirant.

Alte elemente care completează atmosfera interioară a gamei T includ o iluminare discretă, cu leduri, de-a lungul pasajelor, atunci când șoferul se odihnește, precum și lumini de culoare roșie, pentru un grad maxim de confort, în conducerea pe timp de noapte. Luminile interioare sunt controlate de un sistem de management cu trei poziții (activitate, odihnă, condus pe timp de noapte), iar intensitatea acestora poate fi ajustată conform necesităților.

Pentru a maximiza siguranța șoferului, precum și a celorlalți utilizatori ai infrastructurii rutiere, această ediție specială este echipată cu pachetul Protect, care include Adaptive Cruise Control, indicatori luminoși adiționali și faruri cu Xenon.

Motorizare de top

T High Edition este echipat cu un motor de 13 l, cu șase cilindri în linie și 24 supape, echipat cu un sistem de injecție common rail de înaltă presiune (2.000 bar). Acesta este capabil să dezvolte o putere maximă de 520 CP la o turație cuprinsă între 1.432 și 1.800 rpm și un cuplu maxim de 2.550 Nm, pe o plajă de turații de la 1.100, la 1.432 rpm. Propulsorul este capabil să îndeplinească normele EURO VI EEC, datorită unui sistem compact de post-tratare a gazelor de eșapament, care include un al șaptelea injector, convertor catalitic, filtru DPF cu regenerare automată și sistem SCR.

Modelul este dotat cu o cutie de viteze automatizată Optidriver AT 2612F (14.94 – 1) cu 12 trepte pentru mers înainte și 3 pentru marșarier. Pentru un consum optim de combustibil, camionul este echipat cu pachet Fuel Eco+ cu Optivision, sistemul predictiv de cruise control, cu GPS, al Renault Trucks. De asemenea, T High Edition dispune de retarder Optibrake+.

Oferind șoferilor de cursă lungă un înalt grad de siguranță și de confort, T High Edition de la Renault Trucks este, cu siguranță, modelul care poate transforma o cursă normală într-o experiență deosebită, marcă a eleganței tipic franțuzești.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.