Romanian TruckFest

In perioada 23-25 septembrie a avut loc, la Sibiu, prima editie a Romanian TruckFest, un eveniment dedicat camioanelor si transportatorilor. Conceptul festivalului, inspirat din tari Vest-europene, reprezinta o premiera pentru tara noastra.

Romanian TruckFest este gandit ca un eve­ni­ment multibrand, care se adreseaza tuturor trans­portatorilor, indi­ferent de configuratia camionului sau marca acestuia.

In acelasi timp, importatorii de ve­hicule comerciale grele isi ga­sesc locul in cadrul evenimentului, unde intra in contact direct cu trans­portatorii.

„Am dorit sa ia viata acest con­cept in Romania din pasiune si ambitie. Ma bucura faptul ca am reusit sa avem alaturi de noi companii atat de importante care au apreciat conceptul festivalului Romanian TruckFest. Am avut ocazia in trecut sa vad in Olanda si Belgia mai multe manifestari de camioane, fie ca era vorba de asa-numitele TruckRun-uri sau simple intalniri intre soferi, pe pe­rioada weekend-ului. Am con­sta­tat cu bucurie de fiecare data ca acei oameni isi iubesc meseria si sunt mandri de ceea ce fac. Dar bu­curia cea mai mare a fost pen­tru mine sa vad ca si publicul ace­lor evenimente ii considerau niste oameni de invidiat pentru meseria lor, fie de truckeri sau de patroni si, in special, pentru bijuteriile de ca­mioane pe care acestia le con­duceau. Am mare incredere ca Romanian TruckFest va ajuta la crearea unei astfel de culturi si in tara noastra“, a precizat Razvan Ograda, general manager Euro-LTW, organizatorul evenimentului.

Asa cum era de asteptat, o parte dintre importatorii de cami­oane au fost prezenti la Romanian TruckFest.

„Cu siguranta, conceptual, Ro­manian TruckFest are un real po­ten­tial pentru a deveni o traditie. Depinde foarte mult de orga­ni­zatori, fiind un inceput de drum in­tr-o perioada destul de dificila. Pia­ta camioanelor este in stransa co­relatie cu mediul economic, nu tocmai favorabil. Ar fi imbucurator sa vedem o schimbare majora, in bine, in ceea ce priveste vanzarile, dar, pana la acel moment, Renault Trucks Romania isi consolideaza pozitia prin concesionari noi si, bineinteles, noi centre de service“, a precizat Raluca Saman, Mar­ke­ting Manager Renault Trucks.

La acest eveniment, Renault Trucks a fost prezent prin inter­me­­diul concesionarului sau Ber­nard Trucks.

Dificultati create de criza

Situatia economica dificila re­pre­zinta, practic, cea mai mare pro­blema in organizarea unor astfel de evenimente.

„Este o perioada dificila. Clientii fac achizitii chibzuite dupa o perioada in care si-au imbu­na­tatit indicatorii financiari pe cat po­sibil, pentru a se incadra in noile conditii de finantare. Abor­da­rea echipei Euro-LTW in sec­to­rul vehiculelor comerciale de mare tonaj este o premiera pentru Ro­ma­nia, una laudabila. In schimb, pentru a stabili o traditie a acestui tip de eveniment tematic, orga­ni­za­torii vor fi nevoiti sa depuna un real efort pe viitor, pentru a reusi cu fiecare editie sa aduca ceva nou pentru acest sector. Orga­ni­za­torii au reusit, inca de la prima editie, sa aduca laolalta atat marci de camioane, cat si de supra­struc­turi, respectiv semiremorci. Pentru MHS Truck & Bus, Romanian TruckFest a fost o ocazie foarte buna de a ne intari pozitia in piata din regiunea Sibiu (centrul tarii)“, a afirmat Liviu V. Negut, Area Sales Manager MHS Truck & Bus.

Semiremorcile au fost, la randul lor, prezente la Romanian TruckFest prin CTE Trailers.

„Evenimentul reprezinta un con­cept nou implementat in Ro­mania, care vine ca o completare la traditionalele targuri con­sa­cra­te. Poate fi o gura de aer atat pen­tru expozanti cat si pentru vizi­tatori. Cu siguranta, orice intalnire intre cerere si oferta nu poate duce decat la lucruri pozitive de ambele parti“, a completat Adrian Anghelea, Area Sales Manager CTE Trailers.

Organizatorii promit ca editia de anul viitor sa „imblanzeasca“ peste 30.000 de cai putere, in­sem­nand peste 70 de camioane expuse.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.