RTCY 2011 – 20 de ani de edy

edy a fost una dintre primele companii de transport din Romania care a impus un standard si continua sa fie un standard al industriei de profil. Anul acesta, edy sarbatoreste 20 de ani de la infiintare, doua decenii in care a evoluat de la o companie traditionala de transport si expeditie la un grup de companii de transport si logistica ce ofera servicii integrate.

Grupul de companii edy si-a inceput istoria in 1991, odata cu infiintarea firmei Alin Trans de catre Alin Popa, ca o afacere de familie, primele transporturi fiind realizate cu cateva camioane second-hand. Treptat, compania si-a dezvoltat activitatea si a inceput sa fie tot mai cunoscuta pe piata locala. In 1993, cand Coca-Cola a inceput operatiunile in zona de vest a Romaniei, s-a semnat un contract de transport, iar parteneriatul dintre Coca-Cola si edy s-a dovedit, in timp, unul de durata. In perioada 1996-1997, edy a realizat primele transporturi internationale si s-a conturat imaginea grupului prin infiintarea edy International Spedition. Se concretizeaza in aceasta perioada primele colaborari si cu alte companii multinationale.

Parteneriatele cu mari companii au asigurat dezvoltarea

Incepand din 2006, grupul edy are ca actionar minoritar un important fond de investitii, Westerham Holding BV, moment care a coincis cu profesionalizarea companiei.  De-a lungul timpului, a construit parteneriate pe termen lung alaturi de companii importante, lideri in domeniile lor de activitate (atat clienti, cat si furnizori) ce au apreciat la compania edy flexibilitatea, serviciile si pasiunea pentru lucrul bine facut. Principalii clienti ai edy Group sunt Ursus, Drexel Meyer, IKEA, Continental Automobile, Leoni, Coca-Cola, Pernod Ricard, Minimax Discount. In prezent, grupul edy ofera prin cele 4 companii ale sale servicii precum transport rutier de marfa prin edy International Spedition, solutii integrate de distributie, depozitare si logistica prin edy Logistics & Distribution, asistenta tehnica atat pentru flota de camioane edy Group cat si pentru alti transportatori prin Autocamion Service si servicii de distributie de combustibil prin Diesel One. edy Group detine si cea mai mare flota din piata de profil, peste 1.100 de camioane, care respecta cele mai noi standarde in domeniu.

Accent pe pregatirea profesionala

In cadrul grupului edy, lucreaza peste 1.600 de angajati si investitia in dezvoltarea profesionala a angajatilor constituie o prioritate pentru edy. In acest sens, au fost atrase fonduri europene in valoare totala de 400.000 de euro pentru desfasurarea a patru proiecte de siguranta si sanatate in munca, pentru toate cele patru companii alte grupului: edy Logistics, edy International Spedition, Autocamion Service si Diesel One. Cea mai mare parte din aceste resurse vor fi alocate pentru organizarea de traininguri specifice fiecarei companii si pentru informarea angajatilor. Si echipa de management a grupului edy (10 persoane edy International Spedition, 1 Diesel One, 1 edy Logistics) a participat la un training de dezvoltare a abilitatilor de negociere – Advanced Negotiating Skills. De asemenea, se intentioneaza si organizarea altor traininguri „soft skills“ (pe teme precum dezvoltarea abilitatilor de conducere, a competentelor sociale, a abilitatilor de comunicare si negociere) pentru prima si a doua linie de management. Astfel, edy dovedeste atentie acordata conditiilor de munca, sigurantei si dezvoltarii profesionale pentru toti angajatii sai.

Optimizarea costurilor

Avand in vedere provocarile pietei din ultimii ani, edy Group a facut fata cu succes printr-o serie de initiative precum masuri de optimizare a activitatii operationale si majorarea tarifelor pentru a putea absorbi cresterile constante ale pretului combustibilului si ale costului finantarii. Pe de-o parte, compania a incredintat unor specialisti optimizarea costurilor anumitor echipamente sau consumabile si a fost primul transportator din tara care a externalizat activitatea de management al anvelopelor, fapt ce a permis obtinerea unor costuri optime de rulare. Pe de alta parte, au avut loc o serie de initiative interne pentru reducerea consumului de carburant precum: traininguri pentru soferi si un sistem IT integrat care permite alocarea automata a unei cantitati optime de combustibil pentru fiecare cursa. In plus, dat fiind faptul ca utilizeaza camioane de ultima generatie, soferii au posibilitatea sa lucreze cu echipamente care ii ajuta sa obtina performante bune din punct de vedere al consumului. Drept urmare, in 2010, veniturile edy International Spedition au crescut cu 26% in special datorita cresterii activitatii pe plan international, cat si exporturilor din Romania. Iar evolutia a continuat si anul acesta. Datorita acordarii unei atentii sporite imbunatatirii calitatii serviciilor, compania a putut practica o tarifare corespunzatoare si, ca urmare, veniturile edy International Spedition au crescut cu mai mult de 12% in prima jumatate a lui 2011. Pentru viitor, prioritatile strategice sunt dezvoltarea edy International Spedition, cat si a diversificarii portofoliului edy Logistics.

edy dupa doua decenii

– cel mai mare transportator rutier de marfa din Romania

– 4 companii care ofera servicii integrate de transport si logistica: edy International Spedition, edy Logistics & Distribution, Autocamion Service si Diesel One

– cea mai mare flota din piata de profil, peste 1.100 de camioane

– o echipa performanta de peste 1.600 de angajati

– portofoliu solid de clienti alcatuit din companii importante, din industrii variate precum: bauturi racoritoare, bauturi alcoolice, constructii, componente auto, metalurgie, industria bunurilor de larg consum, mobila, accesorii, industria cafelei etc

– acoperire nationala prin prezenta in 24 orase din intreaga tara

– prezenta semnificativa in spatiul comunitar

– cifra de afaceri de peste 500 milioane RON, in 2010

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.