RTCY 2018: Capacitatea de a te reinventa

Având o mare vechime pe piață și, implicit o importantă experiență profesională, companiile finaliste la cea de-a noua ediție a concursului Romanian Transport Company of the Year au găsit echilibrul între tradiție și modern, reușind să se reinventeze, în repetate rânduri, pentru a păstra ritmul dezvoltării.

Durata medie de viață, în România, pentru o firmă este de aproximativ nouă ani. Cu alte cuvinte, în această perioadă, compania este înființată, se dezvoltă, se plafonează, apoi, în ultimii ani, veniturile încep să scadă și, totodată, datoriile cresc. Lipsa capacității de a restructura activitatea și, eventual, unele investiții neinspirate duc compania la faliment. Acesta este imaginea „statistică” asupra vieții unei companii românești.

Peste 20 ani

Însă un asemenea parcurs nu are nimic în comun cu finaliștii concursului Romanian Transport Company of the Year 2018 – Hankook. Sunt companii care au depășit, deja, 20 de ani de activitate (majoritatea lor) și au reușit să se reinventeze, în repetate rânduri. Pentru a menține ritmul de dezvoltare, companiile s-au adaptat la condițiile pieței, adaptând și modelul de business diferitelor etape parcurse. Nu au ezitat să schimbe clienții și, chiar, industria deservită, atunci când „cărările cunoscute” nu mai ofereau premisele dezvoltării. Ceea ce pare, însă, cel mai important aspect care leagă aceste companii este reprezentat de investițiile bine argumentate. Iar, în ultimii ani, soluțiile IT și pregătirea oamenilor sunt în centrul atenției.

Cum reușește o firmă românească să depășească 20 de ani de activitate? Cum reușește să se adapteze la schimbările importante și, uneori, foarte rapide ale pieței? Sunt întrebări la care fiecare companie finalistă la această ediție a RTCY a găsit propriul răspuns. Totuși, există ceva general valabil – echipa! Întărirea permanentă a echipei, prin pregătire continuă și împrospătare, au asigurat păstrarea intactă a potențialului de dezvoltare. În plus, o atenție tot mai mare pentru atmosfera de lucru, pentru relațiile dintre oameni asigură nu numai o bună retenție a personalului dar, foarte important, un nivel ridicat al entuziasmului.

La peste două decenii de la înființare, finaliștii RTCY 2018 sunt la fel de „proaspeți” ca în prima zi.

Vă invităm să parcurgeți, în continuare, poveștile lor de succes.

Finaliștii concursului Romanian Transport Company of the Year 2018 – Hankook, sunt (în ordine alfabetică): Asexpress, H.Essers, Ilonbob, Licurici Impex, Logistic E. van Wijk, Tramar, Vectra International.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.