SCANIA. Laureații naționali ai concursului Scania Driver Competition.

Reușind să adune mai mult de 100.000 de competitori pe plan global, competiția organizată de producătorul scandinav de camioane a strâns peste 2.000 de concurenți și la nivel național, în România.

Semifinalele regionale au integrat o parte teoretică și una practică și s-au desfășurat în cinci orașe din țară: Brașov, Cluj-Napoca, București, Bacău și Arad.

Pașii spre podium

Cei 10 șoferi din finală, care s-au calificat din semifinalele regionale și pe baza Scania Fleet Management, și-au demonstrat aptitudinile și priceperea timp de două zile, în cadrul probelor pregătite de către organizatori. Din punct de vedere organizatoric, Scania Driver Competitions a beneficiat de poligonul IFPTR de la Târgu Mureș, unde, în mod uzual, se desfășoară cursuri de pregătire profesională pentru șoferi și care s-a dovedit a fi gazda ideală pentru acest tip de eveniment.

În prima zi a competiției au avut loc probe precum fuel economy și water challenge (unde concurenții trebuiau să execute diferite manevre de îndemânare, contra timp, iar un rezervor deschis, umplut cu apă și amplasat pe șaua camionului, trebuia păstrat cât mai plin). Finaliștii care au concurat în prima zi au fost: Liviu Constantin Savin, Adrian Matac, Bogdan Ionuț Popa, Codrin Gheorghiță Roșu, Gheorghe Petruse, Gheorghe Ionuț Luca, Robert Șerban Dumitru, Eugen Grigore, Iulian Dicu și Liviu Toader.

În cea de a doua zi de concurs, a urmat proba Combo, ce presupunea dărâmarea unor obstacole, combinată cu manevre de îndemânare. Bineînțeles, totul contra cronometru! După această probă, primii patru clasați, Eugen Grigore, Iulian Dicu, Bogdan Popa și Codrin Roșu, s-au duelat doi câte doi în proba Knock the King – Head to Head. În ultima etapă a finalei de la Târgu Mureș au ajuns Eugen Grigore și Iulian Dicu, ambii descurcându-se admirabil pe parcursul drumului lor spre podium.

Sub stropi de șampanie, în aplauze și cu publicul prezent „căzut în admirație”, Eugen Grigore a fost desemnat câștigătorul finalei naționale Scania Driver Competitions. Laureatul a primit un cec în valoare de 2.000 de euro și s-a calificat în marea finală, care va avea loc în 25 mai 2019, la Södertälje, în Suedia.

Campionul național, Eugen Grigore

Cel ce a primit cununa de lauri, Eugen Grigore, cunoscut între colegii de breaslă drept „Tataie”, este din București, are 44 de ani și lucrează ca șofer de peste 20 de ani. Tatăl a patru copii, Eugen a fost susținut de-a lungul întregii competiții de fiica sa, care a reușit să îi transmită „energia și voința de a câștiga”, după cum a spus chiar el.

Pentru Eugen Grigore, Scania Driver Competitions este o competiție „cu multe provocări și cu șoferi foarte bine pregătiți”. El a condus prima oară o Scania în urmă cu doi ani, atunci când a testat un astfel de camion din flota companiei pentru care lucrează, Cardoil Avantaj. Iată cum își descrie experiența la volanul unui camion Scania: „Nu se compară cu nimic altceva: putere, fiabilitate, confort maxim pentru șofer. De atunci, nu am mai condus altă marcă de camioane și nici nu aș mai face-o!”.

După ce Eugen Grigore ne-a arătat că, pentru a fi cel mai bun, este nevoie de determinare, de experiență și de responsabilitate, acesta va face pasul mai departe și va reprezenta România la finala europeană din Suedia, intrând în competiția pentru marele premiu – un camion Scania nou, în valoare de 100.000 de euro.

Mult succes, „Tataie”!

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.