Sfârșit de an 2017 aglomerat pentru ofițerii Direcției Generale Anticorupție

Percheziții în 68 de locații pentru probarea unor fapte de corupție în care sunt implicați și funcționari ai Registrului Auto Român.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) din cadrul Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Mureș, precum și din alte 7 SJA-uri, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat, la data de 28.12.2017, un număr de 68 percheziții la instituții publice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Mureș și Bistrița – Năsăud, precum și de pe raza municipiului București, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în cursul anului 2017, un cetățean din Mureș a pretins și primit, în mod repetat, sume de bani de la diferite persoane, în scopul facilitării omologării individuale și emiterii cărții de identitate a vehiculelor, în regim de urgență, fără programare, pentru autovehicule rulate de provenință străină, aflate la prima înmatriculare în România.

Activitatea infracțională a fost realizată cu sprijinul unor funcționari din cadrul Registrului Auto Român Mureș. Totodată, cetățeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Mureș. Acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgență și fără achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgență.

La activitățile operative, ofițeri de poliție judiciară ai DGA din 8 servicii județene (Mureș, Alba, Brașov, Bistrița Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj) și Structura Centrală au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, precum și de suportul tehnic al polițiștilor din cadrul Inspectoratului General de Poliție – Direcția Operațiuni Speciale.

Articol realizat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.