SOR a spart gheața

Constructorul ceh de autobuze și autocare, SOR, livrează anul acesta primele trei unități în România.

Magda Peșu, director general Anadolu Automobil Rom: „În 2016, au fost livrate și primele trei autocare Temsa HD 12 în România. Acestea au o motorizare DAF MX 11 și transmisie manuală ZF. Performanțele tehnice sunt impresionante, puterea dezvoltată este de 435 CP, cuplul de 2.100 Nm la 1.000 – 1.400 rpm, iar clienții care le au în exploatare au raportat un consum mediu de 25 l/100 km.”

Anadolu Automobil Rom, distribuitor al autobuzelor SOR în România, a câștigat licitația pentru trei autobuze organizată de către Ministerul Afacerilor Interne – Direcția de Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ca achizitor, și Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, ca utilizator al acestora.

Autocarele pe care Anadolu Automobil Rom le-a propus la această licitație sunt produse de SOR Libchavy spol. s.r.o., în Cehia, au o lungime de 10,5 m și capacitatea de a transporta 45 de călători.

Autocarele beneficiază de o motorizare FPT Industrial (Iveco) Euro 6 de 6,7 l și dezvoltă o putere de 286 CP. Transmisia autocarelor este asigurată cu o cutie de viteze produsă de ZF, manuală cu 6 rapoarte.

Peste 70 de unități livrate în 2016

În afară de marca SOR, Anadolu Automobil Rom mai este distribuitor autorizat și pentru alte trei mărci de autobuze și autocare, Isuzu, Karsan și Temsa, iar anul acesta a livrat către societăți cu capital public sau privat peste 70 de autobuze.

Printre clienții Anadolu Automobil Rom în 2016, se numără SC Braicar SA, care și-a completat flota cu 12 microbuze Karsan Jest pentru transportul urban.

Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Orașului Bocșa și Serviciul de Transport Voluntari au achiziționat autobuze urbane Isuzu Citibus.

Tot anul acesta, au fost livrate și primele autobuze Isuzu Citiport. Beneficiarul acestor autobuze este Primăria Municipiului Iași, care a achiziționat patru astfel de autovehicule. Isuzu Citiport este un autobuz urban de 12 m, cu capacitatea de a transporta 103 călători (24 pe scaune și 79 în picioare). Acest autobuz a câștigat, la Busworld Kotrijk, premiul pentru „Ergonomie și Confort” acordat de Marele Juriu al expoziției.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.