STILL: RX 20-16P – în acțiune

RX 20 este un echipament despre care producătorii spun că oferă mai mult din toate: mai multă putere, mai multă energie și mai multă disponibilitate. Altfel spus, echipamentul oferă cea mai bună manevrabilitate din clasa sa, cea mai mare durată de funcționare cu baterie încărcată, vizibilitate optimă pentru protecția muncii, agilitate maximă și manevrabilitate precisă. Pentru a verifica, însă, toate acestea, echipamentul a fost supus unor teste chiar acolo unde calitățile sale trebuie să își spună cuvântul… direct pe platforma clientului.

Echipamentul RX 20-16P a fost testat, recent, în cadrul activităților derulate de DEME Macarale, lider în furnizarea de macarale mobile, dispunând de una dintre cele mai mari flote de astfel de echipamente din România.

Din 2017, DEME realizează servicii de încărcare produse finite pentru cel mai mare producător de îngrășăminte chimice la nivel național. „După preluarea activității, societatea DEME a investit în achiziția de echipamente noi și a modernizat tot ceea ce înseamnă logistica aferentă acestui segment”, a explicat Marius Pop, administrator DEME.

Echipamentul și… serviciile

În contextul înlocuirii parcului existent și optimizării procesului de încărcare, RX 20-16P a fost testat pentru a-și demonstra calitățile. Clientul a apreciat, în special, caracteristicile privind viteza și accelerația, frânarea, ușurința în conducere și vizibilitatea. Pentru a transmite, însă, mai exact rezultatele testului, vom publica fișa completată în urma lui.

Astăzi, însă, echipamentul reprezintă numai o parte din obținerea acelei soluții care să genereze eficiență în activitate. Relația construită cu furnizorul acestuia este la fel de importantă. „Am apreciat, pe toată durata testului, răspunsul prompt, profesionist și rapid, pe care l-am primit din partea reprezentanților STILL. De altfel, încă de la început, am avut cu reprezentanții STILL o colaborare bazată pe seriozitate și deschidere, la care s-au adăugat performanțele bune ale echipamentelor”, a afirmat Marius Pop, adăugând că, atunci când au apărut provocări, reacția STILL a fost imediată.

O serie premiată

Noua serie RX 20 a fost lansată la începutul acestui an, fiind alcătuită dintr-un total de 13 tipuri de utilaje – inclusiv șapte stivuitoare cu trei roți și șase stivuitoare cu patru roți – și proiectată pentru încărcături de 1,4 până la 2 t, cu un centru de greutate al sarcinii de 500 mm. Aparatele sunt ideale pentru utilizarea mixtă, în interior și la exterior, și pentru transportul de mărfuri cu o viteză maximă de deplasare de 20 km/h, rapid și în siguranță, chiar și pe distanțe mai lungi.

Datorită modului constructiv extrem de compact, modelul este foarte potrivit pentru aplicațiile unde este nevoie de lățimi mici ale culoarului de lucru, în zona preliminară a depozitului, în timpul încărcării și descărcării camioanelor, containerelor și a rafturilor drive-in, precum și în depozitele monobloc.

Utilajul are un modul de tracțiune complet nou, în care sunt integrate două motoare de tracțiune trifazate, care nu necesită întreținere, cu răcire activată și o nouă generație de convertizoare. Acest lucru nu numai că asigură o performanță ridicată, dar și o mai bună capacitate de urcare în rampă.

Reamintim, RX 20 a primit, în 2018, Premiul pentru Intralogistică Internațională și titlul de Stivuitorul cu Furcă al Anului (IFOY).

RX 20-16P

Capacitate de încărcare nominală/sarcină – 1.600 kg

Distanța dintre axe – 1.429 mm

Greutate gol (inclusiv bateria) – 3.018 kg

Anvelope – Super-elastice

Ecartament – 932/807 mm

Înălțime de ridicare – 3.180 mm

Raza de întoarcere – 1.663 mm

Meda IORDAN

Meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.