T-Festival 2016 (galerie foto)

Cel mai mare festival dedicat transporturilor rutiere din zona de sud-est a Europei s-a desfășurat la finalul lunii mai în centrul expozițional Romexpo din București. Timp de trei zile a avut loc un maraton de spectacole, demonstrații și evenimente dedicate publicului prezent.

Organizat de către Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU), T-Festival a reunit cei mai mari producători de camioane, semiremorci, vehicule comerciale, dealerii de motociclete, echipamente, utilaje precum și oferte de finanțare prin leasing și asigurări.

Conferinţa UNTRR – IRU

În prima parte a zilei de deschidere a T-Festival au avut loc mai multe evenimente, primul fiind un seminar unde s-a discutat despre utilizarea eficientă a autorizațiilor de transport rutier internațional de marfă, cu invitați din partea MT, AADR și ISCTR.

A urmat lansarea „UNTRR planner”, cel mai mare planificator profesionist de rute din Europa, dezvoltat de UNTRR împreună cu IRU și grupul german PTV. Acesta este un instrument extrem de util și valoros în relația cu clienții internaționali, care solicită cotații pe baza sa.

T festival Locul 1

Totodată, software-ul asigură o platformă comună la nivel european pentru calcularea costurilor aferente diferitelor rute și tipuri de autovehicule utilizate.

Etapa următoare a fost reprezentată de conferința internațională privind competiția loială în transporturile rutiere, „Tendințe Globale & Provocări UE într-o lume în continuă mișcare”, organizată de către UNTRR și IRU, care s-a bucurat de prezența unor speakeri importanți.

T festival Locul 2

Peste 350 de transportatori, delegați ai organizațiilor internaționale IRU, GRSP – Global Road Safety Partnership, TI – Transfrigoroute International, delegați ai organizațiilor regionale BSEC-URTA – Black Sea Economic Cooperation Union of Road Transport Associations, AULT – Arab Union of Land Transport, delegați din asociații naționale din Franța, Olanda, Turcia, Moldova, Bulgaria, Macedonia, Estonia, Georgia, Armenia, Slovacia, România au participat la evenimentele UNTRR din ziua de deschidere a T-Festival.

T festival Locul 3

Totodată, Umberto de Pretto, secretarul general IRU, a înmânat premiile „Manager de Top în Transporturile Rutiere” Cristinei Ostrovanu, Transport Manager al companiei Intermontana, și lui Emilian Stoica, Director Transporturi al Arabesque.

A doua ediție în București

Se pare că T-Festival și-a găsit casa, centrul Romexpo fiind din nou gazda evenimentului, ca și în 2015. Nu au lipsit concursurile de frumusețe. La secțiunea dedicată camioanelor s-au înscris peste 20 de vehicule, Scania, Volvo, MAN, DAF, Kenworth și Freightliner, iar publicul și-a putut vota favoriții. Primul loc a fost ocupat de către firma Pet-Trans din Suceava, cu un camion MAN TGX personalizat cu o pictură înfățișându-l pe domnitorul Ștefan cel Mare.

A doua poziție a fost obținută de către firma Mama Frigo Line din Constanța, cu un camion Volvo FH16 albastru și un superb interior din piele albă. Pe locul al treilea publicul de la festival a ales firma FIV Trans din Târgoviște, cu un camion Scania R620 V8 negru.

Toți cei trei câștigători au primit câte un card de combustibil în valoare de 1.000 lei, oferit de Scania România, produse acordate de Mercedes-Benz și Goodyear și un pachet T-Festival, care a inclus și un card de combustibil în valoare de 300 lei.

Toți participanții la secțiunea „Cele mai frumoase camioane” au primit câte un card de combustibil în valoare de 1.000 lei oferit de Scania România, produse acordate de Mercedes-Benz și Goodyear, cât și pachete T-Festival.

În ziua a doua a fost organizată cea mai mare Paradă de Camioane și Motociclete din România pe traseul Romexpo – Piața Victoriei – Piața Unirii – Piața Universității – Piața Victoriei – Romexpo, paradă care a fost deschisă, pe motociclete, de către Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, și Secretarul General IRU, Umberto de Pretto.

Radu Dinescu, Secretar General UNTRR: „T-Festival confirmă faptul că transportatorii români au nevoie de astfel de evenimente pentru a sta la curent cu noutățile din domeniu, la nivel de produse, servicii și legislație. Anul acesta, am înregistrat un număr record de înscriși la secțiunile «Cele mai frumoase camioane» și «Cele mai frumoase motociclete». De asemenea, publicul a putut asculta cele mai îndrăgite piese ale unor artiști internaționali, în cadrul concertelor tribut.”

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.