Telematica descurajează jafurile asupra camioanelor

Într-o lume tot mai nesigură, securitatea activității de transport, mai ales în zona bunurilor de valoare, este o provocare tot mai mare. Și, pentru că pe agenda conferinței Ziua Cargo din luna mai se află acest subiect, iar reprezentanți Transported Asset Protection Association (TAPA) sunt alături de noi, am întrebat WebEye cum abordează telematica această problemă.

Monitorizarea, în timp real, a traseului încărcăturii este esențială, deoarece pot fi observate imediat problemele apărute în timpul cursei. În cazul unui vehicul monitorizat, poziția sa este cunoscută în orice moment, iar poliția poate primi informații precise pentru a interveni. Soluția Truck Navigator, dezvoltată de WebEye, aduce elemente noi, în ceea ce privește planificarea și monitorizarea cursei, iar, dacă se constată devierea de la traseul stabilit, compania de transport este alertată în timp real.

Tot Truck Navigator pune la dispoziția șoferilor o hartă cu peste 22.000 de spații de parcare în UE, iar dispecerii pot include pe ruta vehiculului respectiv doar acele parcări care sunt păzite. În cazul transporturilor de mare valoare, sunt destul de curente jafurile din camion, care survin atunci când mașina oprește în parcare sau la benzinărie. În aceste condiții, WebEye a gândit „butonul de panică”. Cu alte cuvinte, este vorba despre o alarmă pe care sistemul telematic o declanșează, atunci când constată deschiderea ușii remorcii sau deteriorarea prelatei, sau orice alt tip de intrare prin efracție.

În concluzie, nu se mai poate vorbi, astăzi, de transport sigur, în absența soluțiilor telematice. Doar știți vorba, paza bună trece primejdia rea! (Meda IORDAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.