Tripla aniversare Volvo

În prezenţa a numeroşi clienţi, colaboratori şi jurnalişti, Volvo Romania a prezentat oficial noul camion Volvo FH în ţara noastră, eveniment ce a coincis, de asemenea, cu inaugurarea celui mai mare centru Volvo din ţară şi cu aniversarea a 10 ani de prezenţă pe piaţă pentru compania Volvo Romania.

Lansată în luna septembrie 2012, noua serie FH a adus cu sine numeroase premiere, ce ridică standardele cu privire la ceea ce poate oferi un autocamion din categoria premium. Toate îmbunătăţirile şi premierele ce caracterizează noua serie au fost evidenţiate în cadrul evenimentului prin expunerea a şase autocamioane şi, de asemenea, prin prezentarea elementelor în care aceasta excelează: designul, manevrabilitatea, eficienţa consumului, mediul de lucru, spaţiul şi condiţiile de locuit pentru şofer, siguranţa, protecţia, încărcarea şi disponibilitatea. Bineînţeles, principalul interes legat de noua generaţie de camioane îl constituie carburantul, iar constructorul suedez propune sisteme ce pot asigura o reducere cu 10% a consumului.

Una din premiere o reprezintă sistemul I-See, care stochează informaţii despre dealuri pe măsură ce acestea sunt parcurse, pentru a le folosi următoarea dată când autocamionul se deplasează pe acelaşi traseu. I-See acţionează acceleraţia, schimbătorul de viteze şi frânele pentru a asigura o deplasare cât mai economică posibil, reducându-se astfel consumul cu până la 5%. O altă noutate în premieră este I-Torque, un lanţ cinematic complet nou, care contribuie la reducerea consumului cu până la 4%. Acesta include o transmisie cu două ambreiaje, tehnologie întâlnită până acum doar la maşinile de curse. Împreună cu I-See şi alte îmbunătăţiri, rezultatul este reducerea consumului de combustibil cu până la 10%. De asemenea, tot în premieră mondială pentru camioane, a fost lansată suspensia independentă faţă – IFS. Această noutate duce manevrabilitatea către nivele neatinse în lumea autocamioanelor. Pe lângă acestea, multe alte noutăţi şi îmbunătăţiri precum sistemul de climatizare integrat, I-Park Cool, trapa pentru ieşire de urgenţă, creşterea spaţiului cabinei cu 300 l, înclinarea coloanei volanului, creşterea suprafaţei vitrate cu 17%, oglinzi retrovizoare complet noi – toate acestea fac din noul FH un camion de excepţie ce aduce siguranţa, economia de combustibil şi confortul şoferului la un alt nivel.

Cel mai mare centru Volvo din ţară

Ca urmare a necesităţii de creştere a capacităţii de service şi a serviciilor oferite, Volvo Romania a luat decizia de a construi un nou centru în apropierea Bucureştiului. În anul 2011 a fost cumpărat terenul în comuna Bolintin, în apropierea autostrăzii A1, la kilometrul 23, iar data de 10 mai marchează inaugurarea oficială a acestor noi facilităţi. Investiţia totală a fost de 8 milioane de euro, din care valoarea echipamentelor de service este de aproximativ 1 milion euro. Noul centru Volvo Romania ocupă o suprafaţă de 3 ha, din care spaţiile pentru clădirile de birouri şi atelierele service reprezintă, desfăşurat, circa 6.000 mp. „O dată cu deschiderea acestui nou centru facem un important pas înainte pe drumul unei dezvoltări durabile în România. Un pas ce face parte din strategia Volvo Group de sporire a calităţii serviciilor post-vânzare. Noul centru are capacitatea necesară şi este echipat pentru a oferi o gamă completă de servicii“, a spus Sigurd Wandel, Managing Director Volvo Romania. Zona alocată serviciilor de întreţinere şi reparaţii cuprinde două ateliere service (de 800 şi respectiv de 1.150 mp) şi o magazie de piese de schimb pe 3 niveluri, cu o amprentă la sol de 300 mp. În total, sunt disponibile 8 linii de întreţinere şi reparaţii, cu o lungime de 28 m, spaţiu suficient pentru 2 sau 3 camioane prezente simultan pe linie. Ambele ateliere service sunt dotate cu poduri rulante de 3,2 tone şi au o deschidere de 28 m. Pentru o intervenţie cât mai facilă sub vehicule, două dintre aceste linii de lucru sunt prevăzute cu canale iar celelalte dispun de elevatoare de tip Inground-Lift – o soluţie foarte apreciată în industrie şi care contribuie la îmbunătăţirea eficienţei simplificând mult operaţiunile mecanice de intervenţie sub vehicule. De asemenea, în acest fel creşte şi gradul de siguranţă.

Atelierul dispune de instalaţie de distribuţie centralizată a uleiurilor, antigelului, aerului comprimat şi evacuarea gazelor de eşapament. Alături de cele 9 puncte de distribuţie fluide, tehnicienii dispun de 7 computere pentru a-şi extrage toate informaţiile de care au nevoie. Exhaustoarele pornesc automat atunci când sunt conectate la ţeava de eşapament a camioanelor. La gama de servicii existente se adaugă şi o linie ITP. Având în vedere capacitatea centrului service au fost prevăzute două parcări cu 100 de locuri pentru camioane şi alte 100 de locuri pentru autoturisme. Iar pentru o accesibilitate ridicată este prevăzut şi un drum de acces secundar de circa 400 m.

Aniversarea a 10 ani de Volvo Romania

Anul 2013 înseamnă pentru Volvo Romania şi aniversarea a 10 ani de când a fost infiinţată compania. Volvo Trucks Corporation este prezentă pe piaţa din România din anul 1990, mai întâi printr-un reprezentant local, Autocamioane srl. În 1998 a fost deschis biroul de reprezentanţă Volvo Truck Corporation. În anul 2003, ca urmare a volumului relativ ridicat de vânzări de autocamioane, a fost înfiinţată propria companie Volvo Romania cu sediul central în Bucureşti. Din anul 1990 până la finalul anului 2012 aproximativ 13.500 camioane Volvo noi au fost livrate pe piaţa din România.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.