TRUCKNET: Acum ai SOLUȚIA pentru EXPEDIȚIA mărfii

Știi cât timp consumă fiecare planner din echipa ta, pentru a finaliza o comandă de transport? Și unde poți face economii? Dacă echipa este formată dintr-un număr corect de persoane? Sau dacă poți folosi abilitățile unora dintre membrii colectivului pentru a face și altceva? Există sisteme care pot să genereze o adevărată revoluție în organizare, atunci când reduc de mai multe ori timpul alocat operațiunilor repetitive.

Sorin Teriteanu

Clasic, o nevoie de transport transformată într-o comandă presupune, în cel mai fericit caz, atunci când face obiectul unui contract de transport, transmiterea unui e-mail, urmat, eventual, de un telefon, pentru ca, apoi, să aștepți confirmarea. Ulterior, se înregistrează comanda, cu datele primite pe e-mail, sunt completate documentele însoțitoare, iar camionul trebuie urmărit dacă a ajuns la încărcare și dacă respectă timpii agreați cu clientul final, la descărcare.

„Tot timpul petrecut pentru a duce la bun sfârșit acești pași este de cel puțin 30 de minute”, a explicat Sorin Teriteanu, general manager TRUCKNET Europe & Romania, subliniind că foarte mulți dintre operatorii din domeniu trebuie să aloce timpi importanți pentru operațiuni repetitive, generate în gestionarea cererilor sau ofertelor de transport. „Digitalizarea, aplicată așa cum trebuie, poate transforma lucrurile radical, din acest punct de vedere. Iar TRUCKNET reprezintă soluția. Procesele logistice privind comenzile de transport sunt automatizate, iar costurile operaționale mult reduse.”

CMR generat automat

Concret, soluțiile digitale TRUCKNET permit aranjarea comenzilor de transport, găsirea soluției optime și implică alocarea unui timp minim pentru finalizarea proceselor. Pentru comenzile urcate în sistem, se caută automat cea mai bună variantă de transport, iar datele sunt, de asemenea, preluate, odată acceptată oferta, CMR-ul generându-se instantaneu, pe baza datelor din comandă, fără ca operatorul să fie obligat să aloce un timp suplimentar în acest sens. „Sunt multe companii care investesc anual sume importante, cheltuind timp și bani în completarea de formulare tipizate CMR”, a precizat Sorin Teriteanu, estimând un cost de aproximativ 2 euro, pentru fiecare CMR generat în metoda clasică.

Totul pe ecranul computerului tău

Găsirea celei mai potrivite soluții de transport și generarea automată a documentelor sunt dublate de posibilitatea urmăririi în timp real a vehiculelor, fără a mai fi necesare telefoane.

„TRUCKNET oferă posibilitatea de a înlocui mai multe instrumente cu unul singur, suficient pentru a-ți atinge scopul. O singură aplicație, care îți oferă controlul permanent asupra tuturor livrărilor.”

Iar, în acest context, nu mai trebuie alocate perioade semnificative de timp pentru finalizarea proceselor. Și chiar mai mult decât atât. Aplicația oferă un calculator privind emisiile de carbon pentru fiecare cursă în parte.

Calculator pentru emisiile de carbon pentru fiecare cursă

„Cel mai important client pe care îl avem în România a solicitat aplicarea acestei facilități, în mod constant, începând din 2021, după ce grupul din care face parte a implementat o politică de reducere a impactului asupra mediului, cu ținte lunare clare de diminuare a emisiilor. Iar, în acest context, cărăușii își înregistrează camioanele și consumul acestora în platformă, iar sistemul generează automat, inițial sub formă de estimare și, la final, emisia de CO2, în funcție de toți parametri specifici ai cursei. Aceste informații, în detaliu și extrem de exacte, stau la baza deciziilor care vor proteja mediul”, a mai arătat Sorin Teriteanu, subliniind că sunt case de expediție care, la finalul fiecărei luni, oferă date privind emisiile de carbon, fără însă a explica, pe baza fiecărei livrări, cum s-a ajuns la aceste valori, ceea ce face dificilă luarea de măsuri țintite pentru reducerea cifrelor. „Atunci când ai un calcul global, la sfârșitul lunii, nu poți vedea unde consumi, de fapt, mai mult.” TRUCKNET oferă, în acest context, un instrument din ce în ce mai important, în condițiile în care este în creștere numărul companiilor care încep să monitorizeze, în mod real, emisiile, în vederea alinierii la obiectivele propuse de UE.

Fără costuri ASCUNSE

„Aplicația presupune un model de business simplu și eficient, fără a pune presiune pe costuri.” Directorul general TRUCKNET Europe & Romania a ținut să precizeze că parteneriatul decurge dinamic, existând echipe de implementare și de suport, care preiau solicitările partenerilor. „Orice sesizare se tratează imediat. Avem timpi foarte scurți de răspuns și de rezolvare.”

Pentru cine?

Pentru toți cei care vor să consume mai puțin și să obțină mai repede ceea ce au nevoie. Destinatarii TRUCKNET sunt, potrivit lui Sorin Teriteanu, companiile care dețin marfă, au structuri logistice, au nevoie de transport și de soluții rapide, dar și operatorii de transport care au nevoie de un rulaj cât mai bun pentru mașini, o fluență cât mai bună a informației și, bineînțeles, casele de expediții.

Din 2022, camioanele care fac intracomunitar vor trebui să se întoarcă acasă la 8 săptămâni… iar TRUCKNET ar putea să reprezinte exact acea soluție necesară pentru a împerechea vehiculul gol cu nevoia de transport.

„Câștigul pe termen foarte scurt este acela că poți să economisești mult timp, pe care îl poți aloca pentru a face altceva, mai productiv. Poți să îți redimensionezi departamentele logistice de specialitate, având un control foarte bun pe costuri, și să identifici scăderi organice, pe acest segment, care, în trecut, erau mult mai greu de realizat, pentru că folosești pârghii diferite, automate, care conferă avantaje clare”, a concluzionat Sorin Teriteanu.

Cifra de afaceri este extrem de importantă, dar, pe lângă ea, piața începe să conștientizeze importanța folosirii eficiente a resursei umane, a diminuării timpului alocat pentru o anumită operație. Aici intervine TRUCKNET.

Promisiunea TRUCKNET: o soluție reală, la un preț corect, care nu va împovăra bugetul companiei.

Soluțiile TRUCKNET se integrează foarte ușor cu sistemele ERP (SAP, Oracle, Navision), cu sisteme TMS și are integrări active cu multiple companii de GPS.

Sistemul poate genera rapoarte dinamice în mod permanent, exportabile oricând în Excel, ce permit raportarea activității în mod automat fără a pierde timp cu operațiuni manuale și de prelucrare.

Certificați pentru securitate

Pentru a garanta securitatea datelor, TRUCKNET este certificat ISO 27001. „Aceasta înseamnă că am trecut toate testele de securitate a informației și de integrabilitate cu alte sisteme. Utilizăm standardul https, care este, de asemenea, sigur, și dispunem de servere dedicate cloud, aplicația asigurând, în acest context, o viteză mai mare și costuri operaționale mici, în paralel cu o securizare superioară a datelor, care nu vor mai fi stocate pe un server local, ce poate genera erori”, a subliniat Sorin Teriteanu.

Sistem inovativ de licitații automate, pentru transport

TRUCKNET oferă inclusiv facilitatea licitații automate pentru livrări. Aceasta presupune eliminarea oricărui proces manual de căutare, aranjare și finalizare a unei comenzi de transport și înlocuirea cu un proces bazat pe un algoritm automat, care rezolvă integral procesul de comandă.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.