Un proiect pentru 10 milioane de anvelope pe an

Primul Ministru, Emil Boc, a inaugurat, la finalul lunii august, proiectul de extindere a fabricii de anvelope din Slatina alaturi de Presedintele Grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, si Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito.

Din 2005, anul in care si-a inceput activitatea in Romania, si pana in 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro in Centrul Industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic, ambele situate in Slatina. Zona industriala a fost completata in anul 2008 cu fabrica de la Bumbesti Jiu, judetul Gorj, destinata filtrelor pentru motoare diesel, iar pana in 2014, investitiile Pirelli in Romania se vor ridica la 450 de milioane de euro. 160 de milioane de euro sunt destinati proiectului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect demarat in anul 2008, si care urmeaza a fi finalizat in anul 2013, avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie si imbunatatirea competitivitatii fabricii Pirelli. Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de Stat in valoare de 28 de milioane de euro in cadrul colaborarii dintre Pirelli si Guvernul Romaniei, conform HG 1165/2007. Datorita noilor investitii, fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Slatina va ajunge la sfarsitul anului 2011 la o productie de peste 7 milioane de anvelope, la finalul proiectului de extindere productia anuala atingand 10 milioane de anvelope.

Cea mai mare fabrica a grupului

Prin proiectul de extindere a capacitatii de productie, fabrica s-a extins de la o suprafata de 100.000 metri patrati la 160.000 metri patrati, urmand sa aiba 175.000 metri patrati la finalul proiectului. Fabrica de anvelope de la Slatina, astazi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme, va deveni cea mai mare fabrica din Grupul Pirelli, fiind echipata cu tehnologie de productie non-robotizata de ultima generatie, destinata realizarii anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este lider: Winter, Uhp Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat si SUV. Centrul Industrial Pirelli din Slatina are in prezent 2.400 de salariati ce isi desfasoara activitatea in fabrica de anvelope si fabrica de cord metalic, urmand a atinge, la finalizarea proiectului, circa 2.700 de angajati. De la demararea proiectului de extindere, din anul 2008 si pana la finalizare, vor fi create 1.000 de noi locuri de munca, dintre care 70% au fost deja puse la dispozitia slatinenilor.

Giuseppe Cangelosi, Director General Pirelli Tyres Romania:

„Romania, unde intr-un timp relativ scurt am reusit sa ne integram atat in planul productiei cat si in cel social, reprezinta pilonul central pentru dezvoltarea Pirelli. Fabrica de anvelope pentru autoturisme si fabrica de cord metalic de la Slatina reprezinta elemente cheie in strategia Grupului. Fabrica de anvelope de la Slatina este una dintre cele mai mari fabrici din lume, ceea ce ii permite Grupului Pirelli sa-si extinda propria capacitate de productie in functie de cererea pietei segmentului Premium, piata ce cunoaste un ritm intens de dezvoltare atat in Europa cat si in restul lumii“.

Marco Tronchetti Provera, Presedintele Pirelli:

„Vizita Primului Ministru Emil Boc este pentru Pirelli un motiv de mandrie, fiind, totodata, dovada relatiilor cordiale existente intre Grupul nostru, Guvern si Autoritatile locale“.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.