UPS va achiziționa 10.000 de vehicule Arrival

Compania de curierat UPS a anunțat, recent, că divizia sa de venture capital, UPS Ventures, a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Arrival, companie care produce platforme pentru vehicule electrice, dar și vehicule electrice la comandă, care oferă beneficii sporite, în comparație cu vehiculele tradiționale cu combustie internă și cu mașinile electrice existente. O dată cu investiția în Arrival, UPS s-a angajat să achiziționeze 10.000 de vehicule electrice, construite special pentru UPS.

Conform unui comunicat remis redacției, UPS va colabora cu Arrival pentru a dezvolta o serie de mașini electrice, echipate cu sistemul ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems). Această tehnologie are rolul de a spori siguranța și eficiența operațională, oferind inclusiv posibilitatea de circulație automatizată în depozitele UPS. Compania va testa funcționalitățile ADAS ulterior, în acest an. Achizițiile viitoare de vehicule depind de succesul testelor inițiale. Prețurile de achiziție a vehiculelor nu vor fi făcute publice.

„UPS continuă să-și dezvolte flota integrată de vehicule electrice, alături de tehnologii inovatoare de încărcare,” a declarat Juan Perez, chief information and engineering officer în cadrul UPS. „Pe măsură ce tendințe precum creșterea populației, migrarea urbană și comerțul electronic se intensifică, e nevoie de colaborarea cu parteneri globali, pentru a rezolva provocări precum blocajele rutiere și poluarea, atât pentru clienții noștri, cât și pentru comunitățile pe care le deservim. Vehiculele electrice reprezintă o piatră de temelie pentru strategia noastră de transport sustenabil. Investiția în Arrival permite UPS să colaboreze la proiectarea și producția celor mai avansate vehicule electrice pentru transport din lume.”

Producție modulară

Arrival produce propriile componente de bază – șasiu, sistem de propulsie, caroserie și sisteme electronice de control. Vehiculele Arrival sunt proiectate modular, cu piese standardizate, o metodă care reduce atât costurile de întreținere, cât și alte costuri de proprietate.

Arrival va construi vehiculele în micro-fabrici, utilizând materiale durabile și ușoare, care sunt proiectate și create intern. În calitate de investitor, UPS poate beneficia de comenzi rapide, dacă este necesar. UPS va utiliza vehiculele electrice în Europa și America de Nord.

Arrival este primul producător de vehicule comerciale care furnizează vehicule electrice de transport la comandă, ținând cont de specificațiile UPS, și care are o strategie de producție la nivel global. UPS și Arrival colaborează încă din 2016, pentru a dezvolta concepte de vehicule de diferite mărimi. Cele două companii au anunțat, anterior, că vor dezvolta o flotă pilot de ultimă generație, de 35 de vehicule electrice pentru transport, pentru a fi testate în Londra și Paris. De asemenea, UPS a anunțat o nouă abordare în ceea ce privește încărcarea electrică și depozitarea, care a fost implementată într-o unitate UPS din centrul Londrei.

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, investește în companii care se impun printr-un stil nou de business. Deciziile de investiții sunt axate pe companiile care creează oportunități și tehnologii care se aliniază cu strategiile de dezvoltare și cu valorile UPS.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.