Vânzările Anadolu Isuzu s-au dublat

Vânzările de autobuze Isuzu s-au dublat în România în 2018, comparativ cu media ultimilor 3 ani, iar compania producătoare, Anadolu Isuzu, își propune să se dezvolte în continuare pe piața locală.

Pe plan local, distribuitorul autobuzelor Isuzu este compania Anadolu Automobil Rom, care a fost fondată acum 19 ani în București. Recent, compania a devenit liderul segmentului de autobuze pentru transport public. Calitatea serviciilor de after-sales este confirmată de serviciile oferite pe o suprafață de 5.000 mp, cu 55 de angajați și o capacitate mare de piese de schimb pe stoc. Grație acestor avantaje, compania oferă asistență tehnică rapidă.

1.500 de unități

De la începutul activității în țara noastră, Anadolu Isuzu a comercializat aproximativ 1.500 de autobuze, care deservesc, în momentul de față, locuitori din orașe importante ale României, precum Iași, Sibiu și Constanța. Compania este, totodată, unul din cei mai importanți jucători la nivelul întregii piețe locale de transport public: deține o cotă de piață, ca medie a ultimilor 4 ani, de aproximativ 15%. Practic, Anadolu Isuzu este compania din Turcia cu cel mai mare număr de vehicule comercializate pe plan local, dacă luăm în considerare toți producătorii de autobuze din această țară prezenți în România.

Citiport, cel mai popular

Cel mai popular model comercializat pe plan local este Isuzu Citiport. Unul din proiectele care au contribuit la succesul companiei pe plan local în 2018 este livrarea a 104 autobuze Isuzu Citiport către Primăria Constanța. Vehiculele, distinse la Busworld 2015 cu premiul „Cele mai confortabile și ergonomice autobuze din Europa”, se află deja în circulație pe străzile din orașul de la malul Mării Negre.

Cu o lungime de 12 metri, modelul poate transporta, în condiții de siguranță deplină și confort, cel mult 102 pasageri. Șoferii au beneficiat de sesiuni de training din partea echipei de experți Anadolu Isuzu, pentru ca tranziția la noile tipuri de vehicule să se facă ușor și firesc.

Consumul redus de combustibil, capacitatea mare de pasageri și perioadele lungi de funcționare fără intervenții în centrele de service reprezintă principalele avantajele oferite de autobuzele Isuzu Citiport.

Extindere în 60 de țări

În prezent, compania internațională Anadolu Isuzu operează în 44 țări de pe întreg globul, dar obiectivul său este să ajungă la aproximativ 60 țări până în 2020. Își propune să ofere în continuare vehicule și servicii sigure și să vină în întâmpinarea dorințelor consumatorilor într-o modalitate rapidă și sustenabilă.

Eforturile companiei se concentrează să contribuie la un viitor mai bun. Astfel, pentru a construi un mediu mai digitalizat în unitatea de producție, Anadolu Isuzu investește în inovație în centrul R&D, deschis în 2009. Acesta este și locul-cheie care îi permite să dezvolte noi produse pentru piețe din întreaga lume, într-o modalitate sustenabilă. În acest sens, capabilitățile noului centrul R&D sunt folosite pentru a dezvolta noi vehicule, prietenoase cu mediul și dotate cu tehnologii inovatoare.

Fabrica Anadolu de la Kocaeli

Compania deține la Kocaeli o fabrică cu o suprafață de 300.000 mp, cu angajați care lucrează într-o singură tură, ce are o capacitate anuală de 19.000 de vehicule.

Fabrica din Turcia a companiei Anadolu Isuzu deține certificatul Isuzu Manufacturing Management (IMM: Management Isuzu de Producție), care garantează cele mai ridicate standarde de calitate și producție pentru camioane, furgonete și autobuze, fiind unica unitate de producție cu acest certificat localizată în afara Asiei. Mai mult, Anadolu Isuzu reprezintă unul din cei mai importanți parteneri strategici pe care Isuzu Japonia îi are peste hotare.

Andolu Isuzu a demarat producția de vehicule comerciale în anul 1984, iar din acel an, Grupul de companii Anadolu, Isuzu Motor Limited și Itoch își continuă activitatea sub forma unei asociații cu deschidere la public, dezvoltându-și continuu portofoliul de producție. Anadolu Isuzu se concentrează pe segmentul de vehicule comerciale al sectorului de autovehicule și deține o gamă dezvoltată de produse, servicii active după vânzare, precum și o rețea mare de distribuție și service. Anadolu Isuzu produce camioane, vehicule de gabarit mic, midibuse, autobuze și furgonete și deține un loc important pe piața de exporturi.

În Turcia, compania Anadolu Isuzu asigură servicii de vânzare în 29 de locații și service în 102 locații. De asemenea, compania are 30 de distribuitori internaționali. Mai mult, compania este lider pe plan local, în Turcia, la categoria de autobuze medii, în ceea ce privește exporturile în ultimii 15 ani.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.