VOLVO BUSES: Comenzi importante pentru hibride și electrice

Volvo Buses continuă să sprijine electromobilitatea europeană, primind comenzi importante, de 128 de autobuze hibride (Bruxelles, Belgia) și de 49 de autobuze articulate electrice (Jönköping, Suedia).

Comanda de 128 de autobuze hibride pentru Bruxelles a fost plasată de către compania STIB-MIVB, care asigură serviciile de transport public din capitala Belgiei. În plus față de autobuze, comanda include servicii de reparații și întreținere, atât pentru vehicule, cât și pentru baterii.

Achiziția celor 128 de autobuze Volvo 7900 Hybrid are loc în cadrul unui acord încheiat între Volvo Buses și STIB-MIVB în anul 2018. De atunci, Volvo a livrat 110 autobuze hibride către rețeaua de transport public a capitalei belgiene. Primul lot de autobuze oferă acces la sistemul de management al flotelor Volvo Buses. Noul lot, de 128 de unități, va fi livrat în 2021. Scopul este ca întreaga flotă de vehicule a orașului să fie complet electrificată, cel târziu până în 2035.

Colaborare cu tradiție

„Este foarte inspirațional faptul că orașul Bruxelles și STIB-MIVB continuă să dezvolte un sistem de transport public sustenabil, chiar și în aceste timpuri dificile. Sustenabilitatea va continua să ocupe un loc foarte important pe agenda orașelor. Desigur, suntem extrem de mândri să fin parte a acestei dezvoltări. Autobuzele noastre hibride reprezintă instrumente versatile și importante pentru a crea un transport public urban sustenabil și atractiv. Datorită rețelei noastre de service extinse și competente, asigurăm un timp de funcționare premium, fiabilitate și un serviciu puternic de suport pentru clienți.” Spune Håkan Agnevall, președintele Volvo Buses.

„Rețeaua de autobuze din Bruxelles se dezvoltă rapid, pe două axe complementare: tranziția energetică, pe de o parte, și o reproiectare masivă a rutelor, pentru a crește oferta de transport public cu aproximativ 30%, în termen de câteva luni. Flota hibridă Volvo este o piatră de temelie majoră, care permite STIB să aibă un avantaj în această dublă provocare. În anii `80 și `90, Volvo și-a dezvoltat o reputație excelentă în Bruxelles, cu seria B59, care a permis o evoluție majoră a serviciilor pe care le oferim pasagerilor noștri. Suntem bucuroși să ne dezvoltăm și mai mult calitatea serviciilor și să reduce, semnificativ amprenta asupra mediului, prin intermediul noului Volvo 7900 Hybrid,” spune Renaud de Saint Moulin, senior vicepreședinte sisteme de transport la STIB-MIVB.

Volvo 7900 Hybrid este propulsat de electricitate, silențios și cu emisii zero, până la o viteză de 20 km/h. La o viteză superioară, este activat automat un mic motor diesel. Bateriile sunt încărcate prin intermediul recuperării energiei în timpul frânării, nemaifiind necesară, astfel, o infrastructură de încărcare. Consumul de combustibil și emisiile de CO2 sunt cu 25-40% mai mici decât cele ale unui autobuz diesel similar, iar emisiile de particule și NOx sunt cu 50% mai scăzute.

All-electric, în Suedia

În urmă cu puțin timp, compania Vy Buss AB a comandat 49 de autobuze articulate, de mare capacitate Volvo 7900 Electric. Noile autobuze, care vor intra în circulație în Jönköping, Suedia, în vara anului 2021, sunt parte a investițiilor de ultimă generație ale orașului în transportul public.

Orașul suedez Jönköping își dezvoltă sistemul de transport public pentru a face față viitorului. Ca parte a acestui program, mai multe trasee vor fi electrificate, anul viitor. Operațiunile vor fi administrate de către compania Vy Buss AB.

„Prin angajamentul de a face transportul public mai atractiv, mai eficient și mai accesibil, prin intermediul unor autobuze bine proiectate, silențioase, ecologice și de capacitate mare. Jönköping demonstrează cum anume transportul public al orașului poate deveni mai sustenabil. Acest lucru va fi cu atât mai important ca metodă de a atrage și a fideliza mai mulți pasageri, în urma pandemiei de COVID-19. Electromobilitatea deschide, de asemenea, noi oportunități pentru planificarea urbană. Suntem exprem de mândri să fim parte a acestui proces și să susținem această dezvoltare, în Jönköping și în alte orașe,” a declarat Håkan Agnevall, președintele Volvo Buses.

„Suntem încântați să lucrăm împreună cu Volvo Buses în cadrul acestui program de electrificare a transportului urban din Jönköping, ca parte a noului nostru acord cu Jönköpings Länstrafik (JLT). Aceste noi vehicule fac mai mult decât să îndeplinească solicitările atât ale JLT și Vy. Este, de asemenea, grozav că ne continuăm parteneriatul cu Volvo și va fi captivant și plăcut să punem la punct un nou sistem de transport, chiar și mai sustenabil, în Jönköping, cu scopul de a crește și mai mult gradul de satisfacție a clienților,” comentează Andreas Ehrenborg, director tehnic al Vy Buss AB.

120 de pasageri

Cele 49 de autobuze electrice sunt model Volvo 7900 Electric Articulated, cu o capacitate de până la 120 de pasageri. Cu o frecvență crescută a plecărilor, noile autobuze vor fi parte a unui sistem proiectat să augmenteze capacitatea de transport și să facă experiența de călătorie mai plăcută pentru pasageri. Autobuzele de înaltă capacitate sunt proiectate pentru a combina un flux optim de pasageri cu un grad înalt de confort și comoditate.

Sunt, de asemenea, pregătite pentru conformitatea cu diverse limitări de viteză din diferite zone geografice, prin Zone Management. Acesta este un element important pentru autobuzele care operează în apropierea școlilor, spitalelor sau a altor facilități în care se mișcă un număr mare de utilizatori neprotejați ai infrastructurii rutiere. Volvo Buses și Vy Buss au realizat analize de trasee și calcule care formează fundația optimizării capacității bateriilor utilizate.

„Am oferit o soluție de transport în care competența noastră în electromobilitate a fost unul dintre factorii care au câștigat comanda din partea Vy Buss. Experiența excelentă din programele comune anterioare și proximitatea față de dealerul nostru din Jönköping au jucat, de asemenea, un rol major,”, explică Martin Spjern, director de vânzări autobuze electrice la Volvo Buses.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.