Volvo Trucks Globetrotter Club: Călătorie exotică… pe drumul eficienţei

V-aţi închipuit vreodată cum ar fi să fugiţi pentru o vreme de stres, de probleme şi de intemperiile anotimpului rece, pentru a evada în paradisul tropical al unor insule exotice? Clubul Globetrotter poate să vă împlinească acest vis chiar peste câteva luni, invitându-vă într-o expediţie fabuloasă, în Sri Lanka şi în Insulele Maldive. Pentru a profita de această ofertă de nerefuzat, tot ceea ce trebuie să faceţi este să achiziţionaţi fie un Volvo FH 500 CP, fie trei unităţi FH 460 CP.

Dar cu siguranţă că nu veţi cumpăra aceste vehicule numai pentru a profita de extravaganta călătorie propusă de către Clubul Globetrotter. Este vorba despre nişte camioane care îmbunătăţesc productivitatea şi profitabilitatea afacerii dumneavoastră, iar serviciile şi elementele adiţionale garantează un confort excepţional pentru şofer şi un grad înalt de siguranţă.

Optimizare pentru economie

Fie că este vorba despre versiunea cu motorizare de 500 de CP sau de cea de 450, vehiculele vin echipate cu cele mai importante elemente şi opţiuni pentru a vă ajuta să obţineţi beneficii maxime în activitatea de zi cu zi. Astfel, camioanele menţionate sunt dotate cu I-Shift, cu pachet Economie Combustibil, ce include sistemul I-See, oprirea motorului la relanti şi compresor de aer decuplabil, pachet Visibility Plus, pachet Siguranţă Activă, pachet Drive+, pachet de protecţie personală şi pachet pre-plătit pentru serviciul Dynafleet Combustibil&Mediu pentru 2 ani (modelul de 500 CP) sau 1 an (cele trei camioane de 450 CP) etc. De asemenea, camionul de 500 CP este echipat cu cabină Globetrotter XL, celelalte trei fiind dotate cu cabină Globetrotter.

Sistemul I-See memorează drumurile parcurse deja şi, atunci când vă deplasaţi pe un traseu cunoscut, controlează schimbările treptelor de viteză, precum şi viteza vehiculului, pentru a utiliza la maximum inerţia autocamionului, fapt ce determină reducerea substanţială a consumului de combustibil.

Tot pentru reducerea consumului de combustibil, de data aceasta în timpul staţionării, a fost conceput şi sistemul de oprire a motorului, aceasta realizându-se automat, după două minute şi jumătate de funcţionare la relanti.

De asemenea, compresorul de aer este decuplat în mod automat atunci când nu este necesar.

Confort maxim cu I-Shift

I-Shift îşi foloseşte inteligenţa integrată pentru a alege rapid şi automat treapta de viteză potrivită în orice situaţie. Iar software-ul dispune de aptitudini de schimbare a treptelor de viteză imposibil de egalat chiar şi de către cei mai buni şoferi.

I-Shift este proiectat, bineînțeles, să reducă şi mai mult consumul de combustibil. Înainte de toate, pierderile interne de energie sunt diminuate – de fapt mai reduse decât în cazul schimbătoarelor de viteze manuale. Însă electronica face de fapt diferenţa. Atunci când vă deplasaţi în modul Economy, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, pentru a lăsa motorul să funcţioneze în intervalul cel mai eficient de rotaţii pe minut.

Dar un alt avantaj major oferit de acest sistem este confortul la volan, stresul la care este supus şoferul fiind diminuat în mod semnificativ, acesta putându-se relaxa şi putându-se concentra mai mult pe celelalte componente ale conducerii economice şi în siguranţă.

Şi pentru că tot a venit vorba despre confort, demn de subliniat este faptul că versiunea de cabină Globetrotter XL oferă o înălţime interioară de 220 cm, în timp ce Globetrotter oferă 205 cm. Ambele cabine pot fi echipate cu 1 sau 2 paturi şi pun la dispoziţia şoferilor o bogăţie de spaţii de depozitare.

Dynafleet Combustibil&Mediu

Pachetul Dynafleet Combustibil&Mediu vă permite să urmăriţi performanţa autocamioanelor şi a şoferilor dumneavoastră. În numai câteva secunde, puteţi genera rapoarte pe baza unei game ample de parametri şi puteţi descoperi de ce un anumit şofer obţine un consum de combustibil mai mare decât altul, folosind acelaşi autocamion. Astfel, economiile potenţiale pot fi identificate mai rapid şi cu un grad mai mare de precizie decât până acum.

Raportul privind Punctajul de eficienţă a utilizării combustibilului vă oferă imediat o prezentare generală a performanţei de utilizare a combustibilului pentru şoferi şi vehiculele lor. Un punctaj de la 0 la 100, prezentat atât prin coduri de culoare, cât şi prin cifre, vă va indica performanţa în patru domenii cheie: anticipare şi frânare, utilizarea motorului şi a treptelor de viteză, adaptarea vitezei şi staţionare.

Funcţia Fuel Efficiency Score vă permite să vă comparaţi şoferii în detaliu şi, de asemenea, să urmăriţi evoluţia lor de-a lungul timpului. Acest lucru face ca Punctajul de eficienţă a utilizării combustibilului să fie un instrument perfect pentru instruirea activă a şoferilor şi pentru controlul asupra consumului de combustibil în timp.

Nu în ultimul rând, Driver Coaching este o funcţie care îi oferă şoferului sfaturi despre conducerea eficientă, care oferă o analiză permanentă pe perioada întregii curse, astfel încât şoferul să poată răspunde schimbărilor intervenite.

Vis tropical all-inclusive

Călătoria anului 2016 duce Clubul Globetrotter în Sri Lanka şi în Maldive, unde vă puteţi bucura de tot ce este mai bun şi de cele mai luxoase experienţe pe care aceste miracole exotice le pot oferi. Lungile zile relaxante la malul mării se împletesc cu aventuri incitante şi pline de culoare. Vă aşteaptă o călătorie plină de gust şi aromă, de peisaje incredibile, de jungle misterioase, plaje albe, cer albastru şi multe, multe altele. Iar totul este all-inclusive.

Prima escală este minunata şi incitanta Sri Lanka. O cultură străveche, viaţă de stradă colorată şi dinamică, păduri tropicale spectaculoase şi plaje care se întind la nesfârşit. Vizitele la templele budiste, plimbările pe elefanţi sau vizitele la plantaţiile de ceai şi bucătăria condimentată fac deliciul acestei destinaţii.

În Maldive, cei 26 de atoli, înconjuraţi de recifuri de corali şi brăzdaţi de canale naturale şi lagune, sunt pur şi simplu unici. Aici, veţi avea nepreţuita ocazie… de a nu face nimic. Dar veţi putea, de asemenea, să vă bucuraţi de o plimbare cu catamaranul sau de scufundări pe timp de zi sau de noapte.

Iar toate acestea se vor întâmpla în februarie, când acasă este o vreme friguroasă şi umedă şi, adesea, nămeţii de zăpadă au dimensiuni impresionante…

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.