VW a prezentat noul ID. Buzz

Divizia Volkwagen Vehicule Comerciale, alături de cea de Pasageri, a lucrat intens, în ultima perioadă, iar rezultatul muncii lor a fost dezvăluit în luna martie, la Hamburg, în Germania, odată cu lansarea mondială a noilor Volkswagen ID. Buzz și ID. Buzz Cargo. În România, noua soluție a fost prezentată pieței în aprilie.

Având prima gamă de microbuze și vehicule comerciale integral electrificată din Europa, Volkswagen oferă încă o soluție pentru mobilitatea durabilă și fără emisii CO2. ID Buzz vine de la fabrica legendarului Bulli, din Hanovra, cu cel mai recent ID. software și își propune să fie un etalon, în segmentul său, cu noi sisteme și funcții pentru siguranță, confort și încărcare.

Noile vehiculele complet electrice ID. Buzz și ID. Buzz Cargo reprezintă prima generație a unui nou tip de mobilitate, la Volkswagen Vehicule Comerciale. Fie ca vehicul pentru întreaga familie, fie pentru transport marfă, ne este introdus un nou design emblematic, care combină tendințele moderne cu tehnologia inovatoare. Conectivitate completă, echipamente digitale, un sentiment nou de spațiu și noua mobilitate prietenoasă cu mediul, acestea sunt caracteristicile principale ale electrificatului „Bulli” modern. ID Buzz transferă șapte decenii de know-how Bulli în era software-ului și digitalizării.

Pasul spre o nouă mobilitate

Pentru prima dată, un microbuz Volkswagen a fost dezvoltat ca vehicul electric de la zero, de la prima schiță, până la ultima componentă montată. Indiferent că este vorba de utilizarea spațiului, rețea sau condus, ID. Buzz va schimba mobilitatea, pentru totdeauna.

Avem conectivitate inovatoare, cu update-uri Over-the-Air via We Connect și Car2X (tehnologia ce permite comunicarea între sistemele vehiculelor conectate în rețea), noi sisteme inteligente de asistență și dimensiuni compacte ce creează o senzație de spațiu extins. Condiția prealabilă pentru utilizarea actualizărilor Over-the-Air este ca vehiculul să fie online și conectat la Internet. De asemenea, este necesar un contract valid We Connect.

Extra-flexibilitate

Noul ID. Buzz aduce confortul în mobilitate, fiind un vehicul ideal și pentru utilizare în fiecare zi. Conceptul de interior a fost dezvoltat de la zero, inovația digitală întâlnindu-se, aici, cu noul tip de modularitate. În funcție de echiparea și opționalele alese, aici se pot regăsi sistemul ID. Light, ID. Buzz Box – detașabil și multifuncțional, o iluminare ambientală cu până la 30 de culori.

Constructorul a subliniat faptul că nu sunt folosite elemente din piele de proveniență animală, iar tapițeria scaunelor, capitonajul podea și plafon sunt fabricate folosind materiale din produse reciclate. ID. Buzz oferă spațiu pentru cinci persoane și 1.121 de litri de bagaje. Dacă al doilea rând de scaune este rabatat, capacitatea de încărcare crește până la 2.205 litri.

Redefinirea spațiului cargo

Cine alege modelul destinat transportului de marfă primește o propulsie electrică, volum suficient pentru spațiu de marfă, cât pentru doi europaleți încărcați transversal, și disponibilitate pentru distanțe lungi. Sarcina tractabilă este de până la 1.000 kg. Două sau trei locuri în față, după preferință, și un compartiment fix, care separă spațiul de încărcare de 3,9 mp de zona habitaclului, sunt caracteristici distinctive ale ID. Buzz Cargo.

Ampatamentul lung, de 2.988 mm, este aproximativ similar cu cel de la fratele mai mare din gama VW, T6.1. Lungimea este de 4.712 mm, iar înălțimea de 1.937 mm. În ceea ce privește lățimea, măsurând 1.985 mm, noul ID. Buzz este cu 81 mm mai lat decât un T6.1. Raza de bracaj este apreciabil de mică, 11,1 m.

Încărcare și propulsie

ID.Buzz poate fi încărcat în staționare, de la un punct de încărcare din rețeaua publică, sau la propriul punct de încărcare personal, de acasă. Puterea maximă de încărcare pentru încărcare rapidă (DC) este de până la 170 kW și durează aproximativ 30 de minute, pentru a încărca bateria de la 5 la 80%. Puterea maximă de încărcare pentru încărcarea obișnuită (AC) este de 11 kW. Bateria din dotare este de 77 kWh (82 kWh, brut) și alimentează un motor electric cu o putere de 150 kW, echivalentul a 204 CP.

Zero emisii de CO2 când este vorba de utilizare urbană și potrivit pentru călătorii lungi, acestea sunt cerințele pentru un vehicul e-drive de utilizare zilnică. ID. Buzz și-a propus să răspundă nevoilor unei game largi de utilizatori, de la clienți privați, până la oameni de afaceri.

Unitatea electrică inovatoare își joacă rolul său, în acest sens. Motorul electric este instalat în spate, economisind, astfel, spațiu și face posibile, fără probleme, remorcări cu sarcina de până la 1.000 kg. Cu o viteză maximă de 145 km/h, îndeplinește aproape toate nevoile. Durabil, potrivit pentru utilizarea de zi cu zi și robust: conducerea complet electrică asigură protecția mediului și, în același timp, mobilitatea individuală.

ID. Buzz, în România

La mijlocul lunii aprilie, Volkswagen Vehicule Comerciale România a organizat un eveniment de prezentare a ID. Buzz – noua soluție de mobilitate comercială complet electrificată.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.