Wim Bosman România în 2014: Creştere de 20% a afacerilor

Wim Bosman România, parte a grupului neozeelandez Mainfreight, a încheiat anul 2014 cu afaceri de 58,8 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de 2013, când compania a înregistrat afaceri în valoare de 48,9 milioane lei şi un profit de 1,1 milioane lei, la acelaşi nivel cu cel obţinut în 2013. Datele au fost comunicate de Emil Ion, Managing Director al companiei.

Emil Ion, Managing Director Wim Bosman

Wim Bosman confirmă astfel, şi pe baza rezultatelor înregistrate în 2014, trendul de creştere a afacerii, rezultatele pozitive obţinute datorându-se în primul rând serviciilor logistice integrate 3PL+ de depozitare, transport şi distribuţie, dar şi investiţiilor de peste 500.000 de euro, direcţionate în spaţii de depozitare, mijloace de transport şi utilaje de manipulare.

Potrivit informaţiilor funizate de Managing Directorul companiei, 2014 a fost anul fidelizării clienţilor din portofoliu prin adaptarea şi oferirea unor soluţii logistice integrate, care au condus la preluarea unora dintre procesele interne ale clienţilor în vederea eficientizării activităţilor operaţionale, dar şi a reducerii de costuri interne ale acestora din urmă. Astfel, compania a numărat în 2014 peste 500 de clienţi activi, majoritatea provenind din retail electronice – electrocasnice, FMCG, automotive şi oil & gas.

Pentru 2015, Wim Bosman România a bugetat investiţii de 500.000 de euro, la care se adaugă posibilitatea suplimentării planului investiţional până la o valoare finală de 1,2 milioane euro, în funcţie de direcţiile de dezvoltare stabilite împreună cu clienţii. Investiţiile vor fi concentrate în dezvoltarea şi adaptarea serviciilor existente, în suplimentarea capacităţii de depozitare, precum şi în creşterea flotei.

Şi 2015 arată bine

Printre obiectivele companiei în anul curent se numără o nouă creştere a afacerilor de până la 12%, precum şi o majorare din punct de vedere a volumelor, susţinută de investiţiile realizate şi de identificarea şi finalizarea de noi proiecte.

„Creşterea din 2014 se datorează în primul rând eforturilor susţinute şi muncii depuse de întreaga echipă Wim Bosman România, de la personalul din teren până la colegii de la birouri şi din funcţiile de management. De asemenea, apartenenţa la grupul internaţional de logistică Mainfreight ne-a oferit suportul necesar pentru a oferi servicii integrate de logistică, adaptate nevoilor fiecărui client în parte, oriunde în lume şi pe toate canalele de transport. Aşteptăm de la 2015 o stabilizare a mediului economic care să ne menţină într-un ritm de creştere constantă. Suntem încrezători că acest lucru este posibil şi că 2015 va aduce mai multă predictibilitate pentru a putea dezvolta proiecte noi şi proiecţii realiste”, a precizat Emil Ion.

Companie cu acţionariat romano-olandez, Wim Bosman România este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de transport şi logistică. Susţinută de o puternică reţea de distribuţie, Wim Bosman oferă soluţii integrate de depozitare, transport şi distribuţie, specifice fiecărui client în parte.

Face parte din grupul olandez Wim Bosman, companie cu prezenţă internaţională, activă cu 23 de divizii în nouă ţări şi o cifră de afaceri anuală de peste 250 milioane euro. Începând cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight, grup logistic neozeelandez prezent în Oceania, Asia, USA şi Europa prin 221 filiale, peste 5.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 950 milioane euro.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.