A murit angajatul firmei de gaze ranit in explozia de la Sighet

Angajatul firmei de gaze ranit grav in explozia de la Sighetu Marmatiei  a murit, vineri dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala. El fusese adus aici cu o aeronava militara Spartan, in 19 februarie, avand arsuri pe 90% din corp. Starea celorlalti 10 raniti aflati in acest spital este buna, iar doua dintre cele 6 tinere vor fi externate. De la spitalul Floreasca a plecat, joi, o fata, care va ramane insa sub supraveghere medicala, dar la Sectia terapie intensiva a ramas un politist cu arsuri pe 70% din corp. In saloane sunt internati un alt politist si patronul local al firmei de gaze, care au rani mai mici.

Potrivit doctorului Vitalie Stan, managerul Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, barbatul a decedat in jurul orei 8.00, dupa ce starea acestuia s-a agravat in ultimele zile, din cauza degradarii functiile organelor.

La acest spital se mai afla internati, in afara de fetele ranite in prima explozie, alti 5 pacienti adusi dupa cea de-a doua explozie: 2 pompieri, 2 angajati ai societatii de gaze si notarul in al carui birou s-a produs deflagratia.

Cat priveste starea ranitilor internati la Spitalul de Urgenta Floreasca, joi a fost externata o tanara, dar unul dintre politisti, care are arsuri pe mai mult de 70% din suprafata corpului, este in continuare in sectia de Terapie Intensiva. Celalalt politist si patronul firmei de gaze din Sighetu Marmatiei sunt internati in saloane, a declarat doctorul Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica si reconstructie.

Ancheta asupra celor doua explozii a fost preluata, la solicitarea procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, de Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca urmarirea penala sa se desfasoare ritmic, avand in vedere ca sediul firmei de gaze este in Bucuresti, iar victimele sunt internate in spitale din Capitala. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.