Accident de autocar în Spania: 13 studenți Erasmus, printre care și o româncă, au murit

Un teribil accident de autocar a avut loc ieri pe autostrada AP7 din Spania, în care au murit 13 studenți participanți la programul Erasmus, printre care și o româncă de 24 de ani din Iași, iar alți 43 au fost răniți.

Șoferul a pierdut controlul volanului, s-a izbit de bariera din dreapta, s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri, ciocnindu-se de un autovehicul de pe sensul opus.

La bordul autocarului se aflau 57 de persoane, majoritatea studenți de diverse naționalități, care se  întorceau, într-un convoi de 5 autocare, de la cunoscutul festival de artificii Fallas.

Accidentul a avut loc în apropiere de Freginals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona.

Peste 20 de echipe de intervenție au sosit la fața locului și au transportat la spitale răniții, 30 dintre ei fiind internați. Șoferul a fost reținut, el trecând testele de alcoolemie şi de droguri. Condițiile meteo erau bune, iar o anchetă a fost declanșată.

Oficiali din cadrul Guvernului catalan “au contactat consulatele Ungariei, Germaniei, Suediei, Norvegiei, Elveţiei, Cehiei, Noii Zeelande, Marii Britanii, Italiei, Perului, Bulgariei, Poloniei, Irlandei, Palestinei Japoniei şi Ucrainei”, potrivit unui comunicat.

Guvernul a refuzat să spună dacă această listă a consulatelor are legătură cu victimele sau cu pasagerii din mai multe autocare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.