Acțiunea “Autobuzul” – depistarea șoferilor distrași de telefon

Poliția rutieră din Olanda a găsit o metodă ingenioasă pentru depistarea conducătorilor auto distrași în trafic de manevrarea telefonului mobil: controale regulate prin utilizarea unui autobuz, autocar, camion sau automobil, relatează TISPOL, în cel mai recent buletin de știri.

sursă foto: TISPOL

Astfel, în 19 și 20 iunie, în timpul unei ample acțiuni pe autostrăzile din provinciile Gelderland și Overijssel, poliția rutieră a emis, folosind “autobuzul”, peste 500 de amenzi. 

Verificarea a avut loc pe A1, A28 și A50. Agenții sub acoperire au detectat încălcările în trafic, apoi autospecialele polițiștilor au dat șoferilor semnalul de oprire și au emis amenzile.

Din autocar, agenții au o vedere bună asupra cabinelor de camioane

Polițiștii au emis 531 de amenzi, dintre care 290 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului. Restul de 241 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, ignorarea liniei continue sau depășirea prin dreapta.

De asemenea, unui șofer i-a fost ridicat permisul de conducere, pentru depășirea vitezei. În plus, un test de saliva pozitiv și un test de sânge au fost luate de la șoferul unui autovehicul. Acesta conducea sub influența drogurilor. Rezultatul exact al testului de sânge va fi anunțat la o dată ulterioară.

Pentru ținerea în mână a telefonului, indiferent ce se face cu el, se aplică o amendă de 230 de euro, în afară de cei 9 euro pentru costurile de administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.