Adina Vălean, avizată de Comisia TRAN pentru funcția de comisar european

Eurparlamentarul Adina Vălean a fost validată, în 14 noiembrie, de Comisia TRAN a Parlamentului Eropean, pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Propusă de Guvernul Orban, Adina Valean primise, în urmă cu câteva zile, avizul Comisiei JURI, iar acum a obținut 36 de voturi favorabile. Au votat împotrivă europarlamentarii din grupul politic Identitate și Democrație.

Întrebată despre cât de oportună ar fi o taxă europeană pe combustibilul folosit de avioane, ea nu a exclus introducerea unei taxe pe kerosen. „Trebuie să ne analizăm foarte bine (eventualitatea introducerii unei taxei pe kerosen) întrucât există, de asemenea, consecinţe sociale. (…) Atunci când introduci o taxă nouă există riscul ca preţurile să crească”, a explicat Vălean.

Despre directiva privind muncitorii detaşaţi, trataţi de multe ori necorespunzător de către angajatorii lor, Adina Vălean a fst întrebată dacă nu există o contradicţie între ”ambiţiile umaniste şi dorinţa de dezvoltare”.

Iată răspunsul ei: ”Nu văd nicio contradicţie în această privinţă. Trebuie să continuăm toate iniţiativele privind dezvoltarea inteligentă. Când vorbiţi despre mobilitate, nu-mi amintesc de vreun alt dosar care să fi creat mai multe divizări în acest parlament. Pot să vă asigur că nu mă voi da la o parte de la a lucra pentru eliminarea fraudelor şi a abuzurilor”.

Votul de încredere pentru învestirea Comisiei Europene condusă de Ursula von der Leyen este programat pentru data de 27 noiembrie, în plenul Parlamentului European, care se va reuni la Strasbourg.

În cadrul audierilor, Adina Vălean a declarat că reducerea emisiilor în aviaţie trebuie să fie realizată prin măsuri combinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.