Adriana Țicău: “Solicit ridicarea cât mai rapidă a barierelor privind libera circulație a lucrătorilor romani si bulgari”

Eurodeputata PSD Adriana Țicău a solicitat președinției irlandeze a Consiliului UE să recomande statelor membre ridicarea cât mai rapidă a barierelor privind libera circulație a lucrătorilor români şi bulgari. Intervenția ei a avut loc in plenul Paramentului European reunit la Strasbourg, în cadrul dezbaterii privind chestiuni politice importante:

“La 1 ianuarie 2014 vor fi ridicate toate barierele privind libera circulație a lucrătorilor români şi bulgari, iar 16 dintre statele membre au renunțat deja la aceste bariere, realizând că eliminarea îi protejează, în egală măsură, atât pe lucrătorii autohtoni, cât şi pe cei migranţi. Condamn, în acest sens, declarațiile iresponsabile şi antieuropene făcute de deputatul european din Regatul Unit Nigel Farage, cu privire la ridicarea, de către Regatul Unit, începând cu 1 ianuarie 2014, a barierelor privind libera circulație a lucrătorilor români şi bulgari”, a spus eurodeputata româncă.

Statele Membre nu trebuie să se teamă de asigurarea unui spațiu de libera circulație pentru toți lucrătorii Uniunii. Libera circulație a lucrătorilor este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii, şi unul dintre cele mai apreciate avantaje create de Uniunea Europeana, a adăugat ea.

“Solicit președinției irlandeze a Consiliului UE sa recomande statelor membre ridicarea cat mai rapida a barierelor privind libera circulație a lucrătorilor romani si bulgari”  a conchis Adriana Țicău. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.