AHK România pledează pentru intrarea României în spațiul Schengen

În calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România, AHK România se pronunță pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Acest lucru va crește atractivitatea României ca amplasament investițional și va reduce costurile de transport, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil pentru întreaga economie românească în actualul context, dar  și pentru companiile germane din România. Schimburile comerciale dintre cele două țări s-au intensificat în acest an, ceea ce arată încă o dată necesitatea acestui demers”, spune directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germane, Sebastian Metz.

În plus, intrarea României în spațiul Schengen va avea efecte pozitive și asupra turismului. Astfel, vor fi facilitate călătoriile către România pentru turiștii germani, care pot veni în număr mai mare, deși România ca destinație turistică ar avea nevoie de mai multă publicitate în străinătate, iar  atracțiile turistice ar trebui promovate mai intens perioade mai lungi  de timp. În schimb, Germania se află pe locul al treilea în topul țărilor preferate de turiștii români, conform datelor Organizației Germane pentru Turism. Libertatea de mișcare în spațiul Schengen pentru români va avantaja de asemenea călătoriile de afaceri și că există oportunități de a face mai mult în industria MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions), deși perioada de pandemie a dus la o oarecare regândire a călătoriilor de afaceri internaționale.

Cel mai important efect îl va avea în mod clar  semnalul politic. Odată cu intrarea în spațiul Schengen, România se va integra și mai bine în comunitatea europeană și va beneficia de toate realizările acesteia. Semnalul politic va avea efecte pozitive și asupra agenților economici care caută în prezent alternative pentru amplasarea investițiilor, printre altele și pentru a construi lanțuri de aprovizionare mai reziliente și mai agile”, adaugă Metz.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat în 29 august 2022 că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la spaţiul Schengen, alături de Bulgaria și Croaţia. Acest lucru arată convingerea că nu trebuie să fim divizați în vremuri de criză, ci, dimpotrivă, trebuie să fim mai aproape unii de alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.