Ajutor de la Guvern pentru sinistrati

Guvernul a decis, marti, alocarea de ajutoare constand in motorina, conserve si apa minerala in valoare de 244.000 lei judetelor Braila, Buzau, Calarasi si Vrancea, urmand ca in perioada urmatoare sa se analizeze posibilitatea sprijinirii si altor localitati afectate de viscol si ninsori.

Potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, judetul Braila va primi ajutoare in valoare totala de 70.000 lei pentru judetul Braila, judetul Buzau -35.500 lei, judetul Calarasi – 52.000 lei, iar judetul Vrancea – 86.500 lei. Ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul prefectilor, iar cheltuielile legate de transportul produselor vor fi suportate de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat.

Primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu a primit, in cursul sedintei de Guvern, o informare actualizata privind starea de fapt in judetele care au avut de suferit din cauza conditiilor meteorologice. Seful Executivului a precizat ca prioritatea de grad zero a eforturilor coordonate ale Ministerului Sanatatii, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii este interventia si salvarea in cel mai scurt timp a persoanelor suferinde. Primul-ministru a solicitat, totodata, o coordonare eficienta la nivel local a operatiunilor de deszapezire, pentru a putea fi reluate cat mai curand cursurile in scolile inchise.

600 de lucratori de la Electrica, pe stalpi

Potrivit raportarilor de dimineata, in teren actionau 64 de echipe de interventie de la Electrica, cu un efectiv de peste 600 de oameni care actionau cu sprijinul lucratorilor MAI si MTI pentru asigurarea furnizarii energiei electrice spre cei 9.000 de abonati individuali care au reclamat probleme cu alimentarea de energie electrica.

Mihai-Razvan Ungureanu a dat asigurari ca nu exista avertizari meteorologice care sa indice vreun risc de inundatii, insa a discutat cu ministrul Gabriel Berca despre masurile necesare la nivelul Comandamentului de Urgenta, pentru a fi pregatiti in orice situatie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.