Alexandru Nazare: Anca Boagiu este ministrul care m-a format

“Anca Boagiu va fi in echipa mea, dar nu ca si consilier, va fi in echipa mea pentru ca stie sa-mi de sfaturi foarte bune; mi-a dat niste sfaturi foarte importante in viata (…) Este ministrul care m-a format”, a declarat Alexandru Nazare, viitorul sef al Transporturilor, dupa audierea in Comisiile de specialitate din Parlament, din partea carora a primit in unanimitate aviz favorabil.

Este de prisos sa spunem ca Nazare sustine ca va monitoriza contractele cu finantare europeana si va continua proiectele incepute de Boagiu. “Prioritatea mea este monitorizarea cu strictete a lucrarilor si contractelor aflate in executie, si in special a celor cu finantare europeana. Faptul ca am lucrat 7 ani in domeniul monitorizarii si managementului proiectelor europene este unul din motivele pentru care am fost nominalizat”, a declarat el.

De la modelul sau, Alexandru Nazare a preluat si amenintarile catre constructori: “Am un mesaj pentru constructori. Daca intarzie lucrarile, vor fi penalizati. Daca vor gresi, vor fi penalizati”, a afirmat el, la fel cum facea Anca Boagiu.

Viitorul ministru a mai spus ca, pentru 2012, estimeaza ca vor fi finalizati 200 km de autostrada, lucru prevazut si in Programul de guvernare al Cabinetului Ungureanu.

In cadrul audierii la Comisiile de specialitate, Nazare a aratat ca este la curent cu situatia critica de pe sosele, afirmand ca, daca pana marti erau 59 de drumuri nationale blocate din cauza ninsorilor, miercuri mai sunt 42 inchise. El a fost intrebat de parlamentari si despre solutiile pe care le are in conditiile in care se cheltuieste mult pentru deszapezire.

Nazare a raspuns ca o echipa a lucrat in ultimele doua saptamani zi si noapte pentru a rezolva problemele si ca s-a reusit evitarea “situatiei pe rutier de masini blocate”. El a mai spus ca s-au primit informatii ca dupa ora 18.00 nu va mai viscoli, iar utilajele vor putea sa deszapezeasca, mentionand ca actioneaza 2.000 de utilaje.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.