Amenzi de 171.000 de lei pentru condițiile din trenuri şi din Gara de Nord Bucureşti

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de 171.000 de lei pentru condițiile de pe peroane și din vagoanele a 6 garnituri de trenuri, precum și unui număr de 10 comercianți de produse alimentare, în urma unui control efectuat miercuri în Gara de Nord.

Inspectorii au verificat condițiile de pe peroane și din vagoane oferite consumatorilor, cât și din unitățile de alimentație publică din incinta Gării de Nord și din vagoanele restaurant.

“Au fost controlate 6 garnituri de tren, de diferite ranguri, cu plecare din Gara de Nord, cu diferite destinații. Pentru aceste nereguli au fost aplicate sancțiuni în valoare de 100.000 lei și au fost aplicate măsuri complementare de remediere a deficiențelor. S-a verificat un număr de 10 operatori economici care desfășurau activități de comerț cu produse alimentare și s-a aplicat un număr de 10 amenzi contravenționale, valoarea acestora însumând 71.000 lei”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare 116 kg de produse alimentare expirate, 21 de litri de băuturi răcoritoare ca produse nesigure și 50 kg de preparate culinare fără data limită de consum.

De asemenea, s-a oprit temporar activitatea de comercializare la 4 unități și unei farmacii aflate în Gara de Nord, care comercializa produse farmaceutice (creme) expirate. (M.S.)

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.